Milivojević: Tužno je što siromašne ljude režim Aleksandra Vučica posmatra kao hodajuće procente 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Tužno je što ove siromašne ljude režim Aleksandra Vučica posmatra kao hodajuće procente a ne kao ljude kojima je potrebna sistemska pomoć, kaže za Danas poslanik DS-a Srđan Milivojević, osvrćući se na poslednja dešavanja u romskom naselju u beogradskoj opštini Palilula.

Brutalan upad policije nakon neuspele potere ukazao je na probleme sa kojima se stanovnici ovih naselja gotovo svakodnevno susreću.

– Deluje da režim na ove ljude računa samo na izborima, ali kad izbori prođu oni za režim ne postoje – ukazuje Milivojević.

Tako i govore stanovnici pomenutog naselja ispod Ulice Vuka Vrčevića: „Svi smo mi glasali za Vučića i ovo nam je hvala“. Godinama su im, po previlu u predizbornoj kampanji, predstavnici vlasti obećavali sve i svašta, delili čak i novac, a potom zaboravljali i obećanja a kamoli da ispune bar neki njihov deo.

Oni traže samo minimum uslova za život, a umesto toga dobijaju policijsku brutalnost.

U romsko naselja u beogradskoj opštini Palilula policija je u subotu uveče izvršila raciju tokom koje je brutalno postupala prema pripadnicima romske zajednice.

Policija je saopštila da je racija izvršena zbog napada na službeno lice na obližnjoj autobuskoj stanici i negirala prekoračenje ovlašćenja i korišćenje prekomerne sile u potrazi za osumnjičenima.

Međutim, od stanovnika naselja ispod Ulice Vuka Vrčevića saznali smo da ovo nije izolovan slučaj i da policija, kako tvrde, često prema njima primenjuje „specijalno vaspitanje“ koje ne bi bilo primereno prema bilo kojim drugim građanima Srbije.

Ovo divlje naselje nalazi se u blizini Pančevačkog mosta kao dom mnogobrnojnih romskih porodica. Neasfaltirane ulice, nadomak divlje deponije, najbolje opisuju teške uslove u kojim žive pripadnici ove zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari