U gradu koji se diči da ima ,,najubav štof na cel svet’’ i ,,najubave pljeskavice’’ i zato organizuje Roštiljijadu, jedna afera, koja se ovih dana stidljivo najavljuje, može da poremeti mnoge računice i bar neke miljenike vlasti pošalje iza rešetaka!

Povod za priče – kafanskim razgovorima se ne može uvek verovati – jesu dešavanja u i oko Gradske stambene agencije. Predsednik Upravnog odbora te agencije Srđan Stojković izjavio je pred novinarima i TV kamerama da su odgovarajuće službe došle do nedvosmislenih dokaza o velikim nepravilnostima u radu te agencije.

-Na inicijativu Upravnog odbora gradske stambene agencije i JKP ,,Dom’’, formirana je komisija za ispitivanje svih poslova koji su obavljani poslednjih godina. Komisija trenutno uveliko radi na proveri svih detalja, a u ispitivanje poslovanja Gradske stambene agencije uključena je i Policijska uprava – kaže Srđan Stojković.

Za sada iz Gradske stambene agencije, odnosno Doma, a i iz Policijske uprave, nema zvaničnog saopštenja o kojoj se sumi radi, koliko je korisnika optećeno, ali se sumnja da su u pitanju – milionski iznosi! Iz niza nezvaničnih, ali kako se obično kaže ,,pouzdanih izvora’’, saznajemo da se na tapetu zbog ove višemilionske pronevere novca našla jedna, poslednjih godina, izuzetno eksponirana aktivistkinja OO SPS. Zanimljivo je da se iz te stranke, za sada, ne daju nikakva saopštenja, nema ni konferencija za štampu, jer se, izgleda, očekuje zvanična informacija Policijske uprave, odnosno odseka za privredni kriminal.

U Leskovcu su i dalje u žiži javnosti dve afere čiji koreni sežu nekoliko godina unazad. Više nekadašnjih funkcionera je na ,,optuženičkoj klupi’’ Okružnog suda zbog podele milionskih iznosa tzv. socijalne pomoći iz budžeta SO. Druga, takođe velika afera, jesu lažne fakture u službi stomatologije Doma zdravlja.

Sudeći, međutim, po prvim reakcijama, najnovija dešavanja u Gradskoj stambenoj agenciji prete da zasene sve dosadašnje događaje koji su grad na Veternici ,,proslavili’’ u udarnim TV emisijima i tzv. kriminalnim stranama mnogih medija.

Hiljadu domaćinstava na socijali

Prema svim procenama, u leskovačkoj opštini je radno aktivno oko 72.000, a od tog broja za poljoprivredu je direktno vezano 28.000 stanovnika, odnosno 39 procenata. Kod Centra za socijalni rad je, na primer, evidentirano je više od hiljadu domaćinstava koja su korisnici prava na materijalno obezbeđenje, a ukupno je materijalno ugroženo više od 3.000 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari