Poznato TV lice, supervizor u najpopularnijem i najgledanijem kvizu u Srbiji „Slagalice“, Milka Canić gostovala je u Požarevcu, ovog puta ne kao član žirija nekog kviza, već na promociji svog udžbenika za peti razred osnovne škole „Čitanka i gramatika“.

Ovaj zanimljiv udžbenik pored popularne Milke Canić kreirali su i Nataša Antonić i Sandra Sofronić. Promocija čitanke koju je izdala izdavačka kuća „Škola plus“ održana je u utorak u klubu „Kasper“, kojoj su prisustvovali mnogobrjni nastavnici srpskog jezika.

Milka Canić rekla je da se ovaj udžbenik za peti razred osnovne škole temelji na osnovnim teorijsko-metodološkim i didaktičko-metodičkim zakonostima savremenog udžbenika.

– Interpretacija udžbeničkog gradiva u ovoj knjizi zasniva se na rezultatima nauke o književnosti, jezika, stilistike, lingvistike, metodike i teorije udžbenika. Čitanka i gramatika rađena je prema planu i programu za peti razred osnovne škole i u potpunosti ispunjava sve ciljeve i zadatke predviđene za nastavu srpskog jezika u tom razredu – istakla je jedna od autorki čitanke Milka Canić i dodala da ono što ovaj udžbenik čini posebno zanimljivim i vrednim i što ga izdvaja od ostalih udžbeničkih materijala te vrste, jeste nov koncept i pristup obradi nastavnih sadržaja iz književnosti, gramatike, pravopisa, jezičke i estetske kulture.

Svi nastavnici koji su došli na promociju ove čitanke kao predstavnici škole i koji su doneli poklon bon, dobili su besplatno komplet udžbenika za peti razred osnovne škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari