Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac rekao je juče da u Hrvatskoj ne može biti antifašista bez Srba. Na obeležavanju 67. godišnjice ustanka Srba i Hrvata protiv nacističkog okupatora, koja je organizovana u mjestu Srb, u ličkom dijelu zadarske županije, Pupovac je rekao da su partizani pronoslili slogu i slobodu.

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac rekao je juče da u Hrvatskoj ne može biti antifašista bez Srba. Na obeležavanju 67. godišnjice ustanka Srba i Hrvata protiv nacističkog okupatora, koja je organizovana u mjestu Srb, u ličkom dijelu zadarske županije, Pupovac je rekao da su partizani pronoslili slogu i slobodu. Založivši se protiv podele u današnjoj Hrvatskoj, Pupovac je pozvao narod da se i naredne godine okupi na istom mestu, ali pored obnovljenog spomenika stradalim ustanicima ovoga kraja.
Predsednik SDP Zoran Milanović naglasio je da nema hrvatskog antifašizma bez Srba, kao što ga nema i bez Hrvata. Obeležavanju godišnjice ustanka, koju je organizivao Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Srpsko narodno veće i Udruženje SABA Zadar – Gračac – Srb, prisustvovali su potpredsednik Vlade Hrvatske Slobodan Uzelac i poslanik SDP-a u Saboru Ingrid Antičević-Marinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari