Advokat Tešmanović: Miloš Pavlović u policijskoj stanici u Užicu čeka da vidi da li će mu biti određeno policijsko zadržavanje 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miloš Pavlović trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Užicu, gde se čeka odluka da li će mu policija odrediti zadržavanje od 48 sati, potvrdio je za Danas advokat i član NPS-a Uroš Tešmanović.

Prema njegovim pretpostavkama, ukoliko Pavloviću odrede zadržavanje on će biti prebačen za Beograd.

Tešmanović nije mogao da precizira za koje delo se sumnjiči Pavlović, ističući da je on pre privođenja samo stigao da prenese poruku da je to vezano za proteste opozicije od 24. decembra ispred gradske skupštine.

Slavica Radovanović, članica Narodnog pokreta Srbije (NPS) i penzionisana pripadnica policije okarakterisala je hapšenje Miloša Pavlovića kao nezakonito, ističući da bi se on odazvao pozivu policije da je ona pokušala da stupi u kontakt sa njim.

– Miloš Pavlović se nije krio, učestvovao je u televizijskim emisijama i kao advokat je odlazio u sudove. Da su želeli da stupe u kontakt sa njim, mogli su to da učine. Uverena sam da bi se Miloš Pavlović odazvao pozivu da ode u policiju, da je takav poziv dobio, kazala je Radovanović dovodeći u vezu Pavlovićevo hapšenje sa činjenicom da je u ponedeljak zakazana konstitutivna sednica gradske skupštine.

Miloš Pavlović je, podsetimo, bio šef odborničke grupe Narodne stranke u prethodnom sazivu gradske skupštine, a i na decembarskim izborima je izabran za odbornika.

Kako je saopštio NPS, Pavlovića su danas u okolini Užica na putu ka Zlatiboru uhapsili pripadnici policije. U trenutku hapšenja je u automobilu bio sa porodicom.

Podsetimo, 24. decembra opozicija je organizovala protest ispred zgrade Republičke izborne komisije zbog krađe izbora. Nakon protesta, članovi privremenog veća Grada Beograda iz redova koalicije “Srbija protiv nasilja” su pokušali da uđu u zgradu gradske skupštine i sa balkona se obrate okupljenima. Nakon što im policija nije dozvolila, deo okupljenih građana je pokušao na silu da uđe, prilikom čega je došlo do sukoba sa policijom, ali i materijalne štete na zgradi Starog dvora.

Zbog incidenta je oko dvadesetak ljudi uhapšeno, a uglavnom se terete za nasilničko ponašanje i pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari