Miloš Vučević: Jedan od prioriteta Vojske Srbije saradnja sa KFOR-om

Ostavite komentar


  1. Не знам да ли је икада у свету, било који војни министар, позитивно оценио што ће „uputiti još 200 svojih vojnika u sastav KFOR-a“, на (бар тако пише у још увек важећем Уставу) нашу територију. Или вучевић зна нешто, што ми не знамо.

  2. Нужна је та кореспонденција, тако чувамо животе наших грађана на Косову и Метохији.

  3. Ova odluka Velike Britanije da pošalje dodatne vojnike u sastav KFOR-a ukazuje na podršku međunarodne zajednice stabilnosti i miru na Balkanu.

  4. Pa ministre, ili šta ste već, rekoste da ćete vratiti vojsku na Kosovo, ako vrhovni komandant tako naredi, a sad ste se „usr“ od 200 britanskih vojnika. Bravo“ to se zove doslednost, a o hrabrosti i da ne govorimo!

  5. Saradnja Vojske Srbije sa KFOR-om je korak ka jačanju regionalne sigurnosti i izgradnji poverenja među zemljama u regionu.

  6. Odlazi sa čela ministarstva odbrane dosta si je sramotno i unazadio kao i tvoji predhodnici. Još malo neće imati ni vojsku. Sramota od tog čoveka.

  7. Ovo je dobar primer kako međunarodna vojna saradnja može doprineti očuvanju mira i stabilnosti u osetljivim regionima kao što je Balkan.

  8. Neutralan status NATO-a u rešavanju regionalnih problema je važan za Srbiju kako bi se održala ravnoteža i izbegla bilo kakva politička polarizacija.

  9. Ova vest pokazuje da Srbija ceni međunarodnu vojnu saradnju i da je spremna da radi zajedno sa drugim zemljama radi očuvanja mira i stabilnosti.

  10. Dodatni vojnici u KFOR-u mogu pomoći u jačanju bezbednosti i olakšavanju procesa normalizacije odnosa između Srbije i Kosova.

  11. Važno je da se ova saradnja odvija u okviru međunarodnih normi i standarda, poštujući suverenitet svih učesnika.

  12. Srbija treba da iskoristi ovu priliku da produbi dijalog sa međunarodnim partnerima i radi na izgradnji poverenja u regionu.

  13. Zaboga miloga, ako je ovaj isti, tzv. ministar čega god, juče rekao, a “ Danas objavio da će da se vojska na Kosovo vrati, ako „vrhovni komandant“ tako kaže, a danas se „izjasnio“ da podržava nekih 200 vojnika iz V. Britanije koji će doći u sastav KFOR-a, koja od ove dve izjave je tačna.Verovatno nijedna. I koga to više uostalom briga. Sve su to samo „reči, reči, reči…“ što bi rekao Šekspir. Ali nisu, jer iza tih reči stoje teški zločini, ubijeni ljudi i ko zna kakve posledice po preostale, tzv. žive.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.