Prva klasa vojnika već sledeće jeseni: Vučević pomerio najavljeni rok, sređivanje kasarni počinje odmah

Ostavite komentar


  1. klase cine pitomci kadeti policije i vojske a redovni vojnici spadaju pod generacije… kad vojsku gradi mafijaski potrcko i firerova pudlica sve moze da se desava… za 75 dana ova generacija buljaca u mobilne nece skontati na na kojoju stranu se puska okrece

  2. Videli smo danas kakav je odnos vojske prema porodici istini i životu, ceo dan su otezali da priznaju masakr.

  3. Ta vojska ? Koja je ubila dece , zene i neduzne ljude po ex yuge ? To samo vojska ne moze da bude.

  4. Danas profesionalni vojnik vojske Srbije kao vozač oklopnog vozila skrenuo na levu stranu magistralnog puta i pobio čitavu porodicu od pet članova. On ima 54 godine života i moguće je da je u vojsci i više od 30 godina i da se svo to vreme obučavao i uredno primao platu. I sad nam premijer najavljuje da će neki civil da se za 75 dana obučiti da upravlja oklopnim vozilom po asfaltu, a kamo li van puteva??? Tako obučeni, oni će nam pobiti sve što imamo dece i omladine.

  5. Gašić, evo ti posla! Nove pločice, novi WCji, niko ne pita koliko košta! Pisano za tvoje preduzeće!

  6. Kako mislite da logistički pripremite kasarne?
    Nemaju uslove ni veš da operu…a gde su kreveti, prostorije sanitarne, spavaone, kupatila, nastavna sredstva, uniforma, vojnički klubovi…
    Gde ste mislili da ih dovedete, u mrak???

    Gde

  7. Sara>“Kada imate jaku, modernu, spremnu i opremljenu vojsku onda je i država jaka.“ CCccccccc
    Jugoslavija je imala 4. po jačini vojsku u Evropi u momentu njenog raspada tj unutrašnjih verskih i nacionalnih ratova.
    Država je jaka SAMO ako ima NEZAVISNE zakonadovane, sudske i izvršne. Bez ovoga, vojska ne služi narodu nego valastodržcima.

  8. Ako ste ludi roditelji vi saljite decu u vojsku,bolje da idu u zatvor bar ce da izadju zivi i zdravi,….a u vojsci tesko….pa drzava nemoze da obezbedi deci sigurnost u skoli..

  9. Vojni rok sa hibridnim podoficirima sa 3 meseca kursa, neobrazivanim, nestrucnim, i ti i takvi da obucavaju nase vojnike je ludost. Mnogi od njih su sumnjive proslosti, lose uradjene provere podobnosti. I ti takvi da obucavaju nase mlade akademske gradjane, je ponizavajuce.

  10. Vala moje sinove u vojsci necete videti pa robijali zbog izbegavanja vojnog roka. Ko da ih tamo obucava, ovi kursadzije podoficiri, koji nemaju blage veze sa vojskom, sve zanatlije, bravari, elektricari, keramicari…… i taj i takav da obucava mog sina lekara, specijalizanta. Pa to je bruka i sramota drzave. Ranije je bilo skolovanih ljudi podoficira sa srednjom vojnom skolom a sad bruka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.