Miloš Vučević reagovao na protest: Raspala banda ide da blokira, ne zna ni sama šta 1foto: M.M./ATAImages

Veliki protest protiv rudarenja litijuma organizovan je u Beogradu pod nazivom „Rudnika neće biti“, a na ovo okuplanje građana na društvenoj mreži „X“ reagovao je i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

On je učesnicima protesta poručio da su o ko zna koju put su pokazali da ih baš briga za životnu sredinu i zdravlje ljudi.

„Jedni kao raspala banda idu da blokiraju, ne znaju ni sami šta, ali je bitno da ugroze funkcionisanje normalnim ljudima. Drugi se spremaju da, kako sami izjavljuju, “iskopaju najveću raku u zgradi Predsedništva”. Kukavice i lažovi! Ekolozi koji ne sade drveće već kopaju rake, i ovako otvoreno i monstruozno prete smrću predsedniku Vučiću. Nećete ga uplašiti! A nećemo dozvoliti da ugrozite Srbiju zarad ličnih interesa koje podržavaju i Kurti, i ustaše i strane službe“, napisao je Vučević na mreži „X“.

Skup organizuju udruženja građana prepoznata kao borci protiv zagađenja, poput SEOS-a, Ekostraže, Ne damo Jadar… Oni su i organizatori serije protesta u četrdesetak gradova u Srbiji čija kruna, a i prekretnica, treba da bude današnji skup u Beogradu.

Blokirane su železničke stanice Prokop i Novi Beograd, a jedan od organizatora Zlatko Kokanović je naveo da se od blokada neće odustati dok se ne ispune svi zahtevi građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari