Ni treći produžetak ove sezone nije bio srećan po igrače crno-belih. Imao je srpski šampion sinoć nebrojano mnogo prilika da se vrati u život, potpuno preokrene rezultat i na kraju možda i ubedljivo slavi, ali je u svakoj idealnoj šansi bio brzoplet što je iz „stotog“ pokušaja domaćin umeo da kazni.

Bamberg – Partizan mt:s 92:90

(25:13, 22:22, 21:27, 12:18, 12:10)

Hala: Štehert arena. Gledalaca: 6 800. Sudije: Kerebuh (Italija), Bulto, Ierezuelo (Španija).

Bamberg: Gibson 4, Goldsberi 9, Nahbar 23, Tada 9, Šmit, Nojman, Ford 12, Rokman, Džejkobsen 11, Gavel 16, Žirbes 11, Ogilvi 1.

Partizan mt:s: Milutinov 4, Vesterman 16, Gordić 3, Lučić 19, Milosavljević 14, Bogdanović 3, Gagić 5, Musli 6, Čakarević, Gordon 14 (15sk), Anđušić, Bertans 6.

 

 Kao u filmovima sa fantastičnim dramskim završetkom, sve do poslednje sekunde gledaoci u hali zadržavali su dah u grudima i gnedlu u grlu, nemoćni da se presaberu nakon brojnih neshvatljivih ishoda napada u kojima se odlučivao pobednik. Pošto je Gordon u poslednjoj sekundi regularnog dela meča skočio iz „vode“ sve do svodova hale, poentirajući za produžetak (80:80), sudije su u sinhronizaciji sa Fordom, centrom nemačkog šampiona kod rezultata 92:89 dozvolile Milosavljeviću da sa tri vezana penala omogući svom timu nastavak trilera. Svestan težine i odgovornosti, potencijalni srpski reprezentativac promašio je prvo bacanje, što je automatski značilo da je i omašio TOP 16 fazu, iako je u delićima poslednje sekunde imao šut za popravni, ali je pogodio samo spoljni deo table. Na semaforu je ostalo zacementiranih 92:90 za Bamberg, čime je nemački šampion iz trećeg puta došao do druge faze Evrolige, matematički izbacivši crno-bele iz daljeg takmičenja u najelitnijem rangu.

Sve do treće četvrtine malo ko je mogao da nasluti dramu u Bambergu. Domaćin je imao sigurno vođstvo, koje je u par mahova iznosilo i četrnaest razlike. Kako je vreme odmicalo gosti su sve više uspevali da materijalizuju skakačku prednost, pre svega Gordona, kao i snagu pod samim košem. Lučić je, uz asistenciju Vestermana, polako zatezao omču oko vrata nemačkog šampiona, koja je bila sve zategnutija nakon što je sinoć odlični Nahbar veći deo drugog poluvremena proveo na klupi zbog četiri lične greške. Uspostavili su crno-beli svoj sistem igre u napadu. Lakše su pronalazili rešenja, uprkos nedovoljno dobrom šutu za tri poena. Svaki kiks nadoknađivali su ofanzivnim skokom, dok su u defanzivi zonom (1-3-1) potpuno zbunili domaćina. Kada je Blums u poslednjoj sekundi promašio zicer polaganje za trijumf Lijetuvosa u Istanbulu postalo je jasno da crno-beli sudbinu drže u svojim rukama. Milosavljević se u četvrtoj deonici pridružio Lučiću i Gordonu i nakon prvog vođstva 78:77 u poslednjem minutu pobeda gostiju se jasno nazirala. Tradicionalno, crno-beli su se odlučili da poslednji napad lično izrežiraju i da nije bilo pribranog Gordona domaćin bi se veselio već nakon 40. minuta. U produžetku je usledila slična priča. Gosti su do penala dolazili iz unutrašnje igre, dok je domaćin poentirao iz prodora i šuta spoljne linije.Usledio je triler koji je najavio mladi Milutinov sa četiri vezana poena. Penali su ispaljivani kao u teksaškom dvoboju i taman kada je Partizan došao do daha Vesterman i Lučič su neshvatljivo „prodali“ pasove. Milosavljević je pokušao da spere saigračeve fleke, ali nije uspeo. Crno-bele je i sreća napustila, a bez tako važnog faktora poraz je bio neminovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari