Milovan Šuvakov: Promena statusa bi Petnicu učinila lakim političkim plenom

Nekadašnji petničar i bivši pomoćnik ministra prosvete o dešavanjima u valjevskoj Istraživačkoj stanici

Ostavite komentar


  1. Да ли др Шуваков може да наведе успехе Петнице?
    Нпр Никола Јокић је најкориснији играч најјаче лиге света. То је негде у нивоу Нобелове награде. Да ли сам ја заслужан за то? Колико и за пораз кошаркаша.
    Тако се и Шуваков кити перјем људи који су кроз “систем“ постали научници.
    Уместо да одговори зашто је крио једно кривично дело годинама, он брани Петницу од државе.
    Сад ми није јесно имовина је државна, а приватна школа је- приватна? И додаје да је државе мањим делом финансирала “станицу“. Да ли се у финансирање рачуна и бесплатно коришћење државне имовине? Ко је плаћао струју, воду, комуналије?

  2. Pa koje je to intelektualce proizvela Petnica? Kako to da se Srbija davi u deponijama, fekalijama…? Pa gde su te tolike generacije 1982-2021 ? Gde su u politici (pa ovo je njihova zemlja), kulturi, medijima….? Kako to da mladi (studenti čak) ne žele da se vakcinišu, nemaju poverenja u nauku, veruju teorijama zavere…. Nije Petnica ništa bolja od ostalih škola u Srbiji, nešto tu debelo ne valja…

  3. Musavo napisano. I kakav i čiji plen. Valjda radi u državoj „plen“ kući. Jadno i bezidejno. O nekontrolisanim (državno) dogadjanjima ćuti. Ima previše godian za jedan rad u ino časopisu. Pretanko. Dakle, ostaje predavač na državnoj platici, dobrovoljno kontrolisan. Nije za dalje i bolje.

  4. Bravo , imovina i novac za finansiranje Petnice su drzavni , a ideje i javasluk su vasi …

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.