Otkriven spomenik Milunki Savić u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Najmanje sto svaki gradjanin Srbije ili svaki Srbin treba da uradi za zivota, jeste, da ode u Aleju velikana ili kod ovog spomenika, i pokloni se ovoj zeni. Neka joj je vecno hvala za sve sto je uradila za svoj narod i svoju drzavu, a drzavu neka je sramota kako joj se oduzila.

  2. Zato joj se zahvalna otadžbina, odužila kao i svim poštenim i zaslužnim građanima, tako što je do kraja života prala toalete u Narodnoj banci. Kao i Momčilu Gavriću, ma da ne nabrajam dalje, želudac mi se okrene, svi ti ljudi pobegli su glavom bez obzira iz ove zemlje i mi sada trpimo posledice toga što nam glasaju polu pismeni i potpuno nepismeni koji su apsolutna većina. Nije džaba Platon u „Državi“ još u 4 veku napisao vidiš li ona tri čobanina, e dok god oni mogu da nadglasaju mene i Sokrata, ja u demokratiju ne verujem.

  3. Pa, Vule, ne valja se da pričate napamet – 1) Kraljevina SHS/J nije “poštovala” delo Milunke Savić, kao ni drugih ratnika, boraca, veteran, ranjenika… iz oslobodilačkih ratova, jedino su ratni invalidi imali “popust”, imali su dozvolu da mogu slobosno prositi (prošnja je bila kriminalizovana) i 2) u socijalističkoj Jugoslaviji Milunka Savić je dobila penziju i stan, veterani iz oslobodilačkih ratova su po pravima bili izjednačeni sa partizanskim borcima, dobili su penzije, stanove… i druge beneficije, Karađorđeva Zvezda je bila jednaka Ordenu narodnog heroja, druga odlikovanja takođe odgovarajućim prtizanskim odlikovanjima…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.