Milutin Milanković: Jedan od najvećih umova sveta koji su proučavali Zemlju

Ostavite komentar


  1. Kako vidim nema interesovanja za komentare. Da, nije rec o politici, kriminalu, fudbalu…Rado cemo istaci da smo svi mi Djokovici, Tesle, Milankovici; Stojkovici…i tako jos par vekova. Ali ipak ako neko dodje na komentar, preporucujem knjigu „Kroz vasionu i vekove“ , idealno za pocetnike a strucno napisano.

  2. Tekst je poučan i nikad nije previše podataka o o ovom velikom čoveku. Imajući u vidu šta se događalo sa spomenikom Tesli u Hrvatskoj interesantno je znati o stanju spomenika u Dalju. Na kraju treba očekivati i evro kovanicu sa likom ovog velikog naučnika.

  3. Neverovatno šta je sve ostavio svetu i u kojim oblastima…Možda bi se mogla napraviti neka poludokumentarna serija o životu i radu ovog naučnika!!

  4. O Milanković trebamo učiti sadašnje i buduće generacije đaka, studenata, učitelja, profesora, naučnika. Imamo puno materijala za izučavanje o njemu, i njegovim dostignućima. Vreme je da se srpsko obrazovanje usmeri u ovom pravcu, a izbace razni narodni Titovi heroji, lažna istorija i nebitni istorijski događaji. Saznanja o veličini Tesle, Milankovića, Milevi Ajnštajn, Dositeju i mnogima – moraju postati deo osnovnog obrazovanja svakog Srbina.

  5. Tekst sjajan i uzivao sam čitajući ga. Medjutim M.M. je rodjen u Austrougarskom mestu Dalju pa vas molim da to ispravite.
    Pozdrav

  6. Odlican tekst. Jedan je od najvecih umova koji su hodali Zemljom. Bilo bi lepo kada bi se pisalo i o mladim ljudima koji jos uvek nisu dali svoj maksimum u nauci ali poseduju izuzetan potencijal, tako da se i o njima nesto sazna van okvira lokalne zajednice. Mislim da ih ima puno i da zasluzuju makar jedan novinski stubac, jer su sve to mozda buduci Milankovici, Tesle, Pupini…

  7. Slučajno sam 2012 naišla na njegovu knjigu „Secanja“ i iz te autobiografske knjige prvi put saznala nešto više o ovom velikom naučniku. Ostala sam zadivljena, pročitala sam potom i roman „Kroz vasionu i vekove“i sve što sam mogla pronaci o njegovom životu i dostignucima u nauci. Srecom, osim dara za prirodne nauke, imao je i dara za pisanje pa je zadovoljstvo čitati iz prve ruke o M.Milankovicu. On je velikan za sva vremena i, ja se nadam, inspiracija mnogim mladim naučnicima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.