Fudbaleri Čilea savladali su Honduras u prvom meču Grupe H sa 1:0, a presudni pogodak postigao je Bosežur u 34. minutu susreta. Napadač južnoameričke selekcije upisao se u listu strelaca nakon jednog od brojnih prodora po desnoj strani i ubacivanja Isla koji je odlično centrirao sa desnog boka. Na loptu je nespretno intervenisao jedan odbrambeni igrač Hondurasa koja se odbila od Bosežura i završila u mreži.


Honduras- Čile (0:1)

Strelac: Bosežur 34. Grad: Nelspruit. Stadion: Mbombela stadion. Gledalaca: 40.911. Sudija: Edi Melet (Sejšeli). Žuti kartoni: Palasio (Honduras), Karmona, Fernandez (Čile).

Honduras: Valadares, Izagir, Figuero, Čavez, Mendoza, Espinoza, Gevara (od 66. Tomas), Palasio, Alvarez, Njunez (od 78. Martinez), Pavon (od 60. Velkom).

Čile: Bravo, Vidal (od 81. Kontreras), Pons, Medel, Isla, Fernandez, Karmona, Milar (od 52. Jara), Bosežur, Valdivia (od 87. Gonzales), Sančez.

 

Čile do tri boda nije došao nezasluženo. Tokom celog susreta imali su terensku inicijativu, naročito po desnom boku i ubacivanjem iz drugog plana što je bilo nerešiva enigma za protivnike. Tako su izgledne prilike za gol imali u 44. i 62. minutu, a stopostotan pogodak u 64. minutu sprečio je golman Hondurasa Valadares kada je odbranio šut glavom sa tri metra od gola. Sa druge strane, Honduras je svoje prilike tražio iz prekida, kao što je bio slobodan udarac u 45. minutu, i malobrojnih udaraca iz ugla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari