Ministar Dmitrović na Danima porodice: Novac nije presudan u demografiji, već ljubav 1Foto: Medija centar Beograd

Radomir Dmitrović, ministar za brigu o porodici kazao je danas otvarajući prve Dane porodice u Perlezu da novac nije presudan u demografiji.

„Da je presudan, Švedska i Finska, Danska i nemačka imale bi porodice sa po petoro dece, presudno je ono što vi imate, a vi imate ljubav i smatrate da vaš život ima opravdanje i da je dat vama da bui ste ga vi dali nekome drugom“ kazao je on.

Poručio je ljudima koji, kako je naveo, imaju decu, da se mora širiti priča o tome koliko je lepo imati dete.

Ministar je na šetalištu uz Begej, zajedno sa rvačem Zurabom Datunašvilijem i glumcem Miodragom Radonjićem, otkrio ploču prvog Porodičnog korzoa, u prisustvu Radoša Pejovića, pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku i demografiju i gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure i Marije Stajić, predstavnice Međunarodne organizacije za porodicu.

U sklopu manifestacije Dani porodice potpisan je Sporazum o saradnji grada Zrenjanina i Fondacije „Zajedno za mlade“, a potpisnici su bili doktorka
Danica Grujičić i gradonačelnik Zrenjnina i podeljene su kartica 3+ porodicama sa troje i više dece.

Grujičić ukazala je da smatra da je žena stub kuće i da svaka žena ima pravo izbora, a da li će izabrati karijeru ili porodicu, ili samo porodicu, ili samo karijeru to je njena odluka.

„Mlade devojke molim da odaberu ono na sredini, i karijeru i porodicu jednako je važno i jedno i drugo“ poručila je Grujičić.

Gradonačelnik Salapura je ukazao da porodica ima značajnu ulogu u razvoju čoveka, ali i društva uopšte.

“Znamo da Srbiju godišnje napusti oko 90.000 ljudi, a ideja ove mafistacije jeste buđenje svesti da je svaka rođena beba pobeda za naciju, da je svaka majka ponos nacije i da je svaki mlad čovek koji ostane u svojoj sredini da radi i stvara porodicu heroj nacije” rekao je on.

Manifestacija „Dani porodice“ održava se do 14. avgusta u organizaciji UG „Porodična Srbija“, Ministarstva za brigu o porodici, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju, Pokrajinskog sekretarijata za turizam i privredu i grada Zrenjanina.

Predstavnici dvadeset lokalnih samouprava prezentuju svoje mere pronatalitetne politike, a organizovan je i program prillagođen deci i roditeljima.

U planu je da se kraj sada uređenog šetališta izgrade bungalovi za porodice, edukativni centar na otvorenom za mlade bračne parove, kao i škola roditeljstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari