Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Igor Mirović (SNS), posetio je u ponedeljak Kostolac, u sklopu predizborne kampanje za izbor opštinskih odbornika.

Pred stranačkim kolegama i simpatizerima SNS-a, on je izjavio da ova stranka očekuje pobedu na izborima, zakazanim za 15. decembra. Tom prilikom Mirović je istakao da će gradnja novog bloka termoelektrane u Kostolcu doneti nova radna mesta, što je jedan od osnovnih ciljeva „naprednjaka“.

– Nakon ovih izbora, koji će se održati i za lokalne parlamente na Voždovcu i u Odžacima, očekujemo početak stvaranja nove energije i nove većine u Srbiji, koja će znati da upravlja na svim nivoima države – rekao je ministar Mirović. Za one koji ne budu uspeli da se zaposle u kompaniji TE-KO, ministar je naveo da mogu da pokrenu ili unaprede svoj privatni posao, korišćenjem sredstava iz razvojnih fondova Evropske unije.

– Ukoliko se urade dobri, kvalitetni projekti, mi ćemo ih predstaviti Evropskoj uniji i pomoći da se obezbede neophodna sredstva za njihovu realizaciju – rekao je Mirović. Govoreći o predstojećim izborima u Kostolcu, on se osvrnuo i na naš izborni sistem.

– SNS se zalaže da se na lokalu izbori sprovode po većinskom a ne po proporcionalnom sistemu, ne samo za izbor odbornika već i za izbor gradonačelnika. Međutim, ovo pitanje mora sistemski da se reši, konsenzusom, jer ne želimo da, kao naši prethodnici, zakone prilagođavamo sebi, kad nam to odgovara – rekao je Mirović. On je istakao i problem prevelikog broja zaposlenih u državnoj upravi, jer su prethodne vlasti zaposlile oko 20.000 ljudi.

– Planiramo da stavimo veto na nova zapošljavanja u naredne dve godine i da ne zapošljavamo više nikog, čak i kad se neka radna mesta oslobode zbog odlaska u penziju – najavio je ministar Mirović.

Zabranjen ulaz

Kostolački „naprednjaci“ planirali su da se sa ministrom Mirovićem sastanu u svečanom opštinskom salonu, ali to nije dozvolio predsednik Gradske opštine Kostolac, Vladimir Vila (SPS). Zato je sastanak održan u kabinetu predsednika SO Kostolac, Bogića Bogićevića (SNS), gde je moglo da stane samo desetak ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari