Bombaš samoubica digao je juče u vazduh automobil sa eksplozivom koji je vozio u trenutku kada je njegovo vozilo prolazilo pored konvoja u kojem se nalazio jemenski ministar odbrane, koji je iz napada izašao nepovređen, prenose svetske agencije. Napadač je detonirao eksploziv u trenutku kada je konvoj ministra odbrane generala Mohameda Nasera Ahmeda prolazio pored njegovog automobila na autoputu u Adenu, izjavili su svedoci.


Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je konvoj napadnut i u saopštenju navelo da je Ahmed, koji je prošlog meseca preživeo drugi napad u kojem su ubijena dvojica njegovih telohranitelja, prošao nepovređen.

Neimenovani bezbednosni zvaničnik rekao je da je u eksploziji ranjeno najmanje deset osoba. Nije poznato da li među njima ima visokih vojnih zvaničnika. Još niko nije preuzeo odgovornost za napad. Jemenska vojska se već neko vreme bori protiv pobunjenika povezanih sa Al-Kaidom koji su iskoristili političku nestabilnost u zemlji i preuzeli kontrolu nad gradovima i delovima teritorije na jugu.

Jemenska vojska je proteklih sedmice pokrenula ofanzivu da bi povratila izgubljenu teritoriju, ali žestoke borbe u kojima su hiljade civila raseljene nisu poljuljale pozicije pobunjenika. U Jemenu se gotovo svakodnevno održavaju protesti kojima se traži odlazak sa vlasti predsednika Ali Abdulah Saleha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari