Ministar odbrane podržava vraćanje obaveznog služenja vojnog roka

Ostavite komentar


  1. Puna podrška N. Stefanovicu u u vođenju vojne obuke od4-6 mjeseci pre svega kao dril po pitanju patriotizma i morala

  2. Pa onda Dr Stefanovicu ne mozete u Evropu sa tim retardiranim obavezama posto to tamo ne postoji vec je na snazi takozvani protest savesti, da oni koji ne zele da sluze vojni rok odrade besplatni rad u firmama. Nemojte zato da se igrate sa ovim narodom vise jer nam je pu kufer vasih izivljavanja ! Da li vam je to jasno ?!

  3. Pa onda Dr Stefanovicu necete moci u Evropu sa tim retardiranim obavezama posto to tamo ne postoji vec je na snazi takozvani protest savesti, da oni koji ne zele da sluze vojni rok odrade besplatni rad u firmama. Nemojte zato da se igrate sa ovim narodom vise jer nam je pun kofer vasih izivljavanja ! Da li vam je to jasno ?!

  4. More Turci ne orite drumove! Secam se tog vaseg obaveznog vojnog roka kad su vojnici vise bili kod kuce nego u kasarni,jer niti su imali sta da jedu ni sta da rade! Rusi treba otpada da se rese pa se kao naoruzavamo,sta li… a ove strucnjake ministre necu ni da piminjem. I opet deca da ginu zbog tudje zajebancije? Nego sine uci taj engleski pa se vidimo preko Skype….

  5. Ja ću odmah iza gospođice Hrkalović u vojsku. Naravno, čim joj se režimski tabloidi manu glave.

    1. Jel vucic sluzio vojsku a vulin nisu i. a cisto sumnjam i ovaj vd min. odbrane .tako da nemoj da se lazemo nema nazad

  6. Taman nam je krenuo posao sa izvozom naoruzanja, a mi bi da to naoruzanje nizasto trosimo, svasta?

    1. Ma bravo Sanja, koja vojska sta prica ovaj, pa kako ne da saljem dete a da bi se lenjstine politicara i sl.zezala po kaficima, gledao sam na Kosovu kada sam bio nigde ih nema svi zbrsali ko zecevi, a mi smo bas jaka drzava da i to i da delimo pare i da smo najaci u Evropi.

  7. Je li tako Nešo, mora da utrošiš ono švercovano oružje što ti je otac ostavio, pa su ti potrebni novi vojnici.

  8. To što zalutaš na neku funkciju ne znači da si stručan i da nešto znaš.Mehaničar se pravi na stajanci ,na vetru,kiši,mrazu,velikoj vrućini i niskim temperaturama,mašina mora biti ispravna.Bez stručne vojne škole tipa Rajlovac naša vojska nema perspektivu.Školujete menadžer a hoćete vojsku.Da Amerikancima ne dodju narednici nedelju dana na službu oni bi se raspali.Sve dok ne priznate na kome ,,leži,,vojska,biće teško,ovakvoj vojci ročni sastav bi samo smetao.

  9. Konačno oko nečeg da se složimo. Dečaci nam rastu u nekoordinisane mladiće, nesamostalne mamine i tatine sinove, bez pravih fizičkih radnih navika. Krajnje je vreme da malo izađu ispod suknje. A na stranu to što nam je omladina u celini hronično iskrivljena nad telefonima i računatima, život im prolazi pred ekranima, divljinu i prirodu pola njih ne upozna. Samo se nadam da su kadrovi u vojsci dorasli da nam vode računa o deci, istina. Inače, takođe mislim da ni devojkama ništa ne bi falilo malo reda, čvrstine i discipline. Putovala sam po Izraelu, videla kako izgledaju devojke vojnici u službi po aerodromima. Dakle, ne mora cela godina, ali može pola za momke, a kvartal za devojke. OBAŠKA: VRATITE NAM NAZAD RADNE AKCIJE. Pozdrav svima iz provincije : )

  10. Treba vratiti obavezni vojni rok ne samo da bi omladina manje provodila vreme na drustvenim mrezama nego i da se nauce da prihvataju obaveze.

  11. Sram bilo one koji šire defetizam i protiv su vraćanja služenja vojnog roka ,brukaju Srpski narod i slavnu Srpsku vojsku. Brukaju heroje sa Cera, Kolubare, Kajmakčalana, Branilaca, Beograda, Košara, Paštrika i mnogih drugih bitaka. Nije istina da nema obaveznog služenja vojnog roka. Primer „neutralne“ Švajcarske. Tamo je obabeza služenja vojnog roka, sa tom razlikom da se može birati 3 ili 6 meseci. Oni lenji koji služe 3 meseca idu dva puta godišnje na vojnu vežbu po sedam dana. Ko služi 6 meseci ide jednom godišnje sedam dana na vojnu vežbu. Čak imaju odela kod kuće. Oni uz granicu većina ima i oružje. Što sam i lično video.Dok Francuzi uvode u škole od osmog razreda vojničku obuku do kraja školovanja.
    Nekada, dok nam nisu bili isprani mozgovi zapadnim „vrednostima“ mi smo pravili ispaćaje u vojsku na ponos roditelja. Sad bih tajkuni, mafijaši da im tatini sinovi i mamine maze voze crne džipove, a da ih sirotinja i seljaci čuvaju. Zakon mora važiti za sve . Dužnost svakog građanina da se mora obučiti vojnim veštinama, rukovanju vatrenim oružjem, savremenim sredstvima, minama, spašavanju sebe,komšija i porodice u slučaju prirodnih katastrofa, poplava, zemljotresa, požara kao i ubačenih terorista i njihovo prepoznavanje. Zbog toga vojni rok mora biti obavezan.
    Oni koji šire defetizam mora da su ispranih mozgova. To su zapadnjaci i hteli da bih mogao svako da se iživljava nad Srbijom. Ali patriota uvek ima ova zemlja pa će razum i potreba države za očuvanju nezavisnosti suvereniteta svoje domovine i usvojiti pod hitno ovaj zakon o vraćanj Vojnog roka i bez rasprave.
    Vojni rok i nije ukinut već privremeno zamrznut . To će olakšati i ubrzati donošenje vraćanja vojnog roka i bez rasprave. Kad su suspendovali vojni rok uz pomoć NATO alijanse i posebno Engleske , nisu organizovali nikakve rasprave.

  12. Obavezno! I 6 meseci nije ništa. Najmanje 15 meseci. I dovoljan jedan vikend i redovo odsustvo! Da te kad se vratiš komšija pita: gde si ti komšo ovih dana?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.