Ministar policije potvrdio da je u Španiji ubijen srpski državljanin 1Foto: MUP

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je od strane Nacionalne policije Španije MUP-u Srbije potvrđeno da je u španskom gradu Estepona ubijen srpski državljanin.

„Potvrđeno nam je od strane Nacionalne policije Španije da je 12. avgusta u gradu Estepona ubijen srpski državljanin S. M. iz Beograda. Ubistvo je izvršeno iz vatrenog oružja, a S. M. je preminuo na licu mesta“, navodi se u saopštenju.

Lice je imalo lažni identitet belgijskog državljanina, a po informacijama španske policije, za sada ne postoji veza između ovog događaja i trgovine drogom i organizovanim kriminalom.

„Za licem je raspisana od strane Interpola Beograd međunarodna poternica, jer je bio član organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, radi neposrednog sticanja finansijske koristi. Lice je imalo zadatak kod utovara kokaina na brod, tako i za praćenje droge, njeno vađenje iz evropskih luka i dalju distribuciju, što je sve zabeleženo u komunikaciji preko aplikacije ‘SkyEcc'“, izjavio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari