Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i v. d. direktora Republičke direkcije za robne rezerve Zorica Anđelković posetili su Ustanovu za starije i odrasle „Kučevo“ i tom prilikom uručili namirnice, lekove i medicinska sredstva iz Republičke direkcije za robne reserve, donaciju vrednu milion dinara.

Ministra su dočekali načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić, narodni poslanik Zoran Milekić, predsednik opštine Kučevo Novica Janošević sa saradnicima, direktorka Ustanove Slađana Maranović Nikolić, direktor filijale Fonda PIO u Požarevcu Zoran Roksandić, direktorka požarevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Sonja Mirić i načelnica Odeljenja inspekcije rada za Braničevski okrug Vesna Lecić Obradović.

Ministar Vulin je prvo obišao Ustanovu gde je imao više dirljivih susreta sa korisnicima usluga (do sada je u više navrata dolazio u Ustanovu pa ima i ličnih poznanstava) od kojih je posebno upečatljiv bio onaj sa 90-godišnjom pesnikinjom Vericom Radenković.

Korisnici su ovom prilikom ministru i direktorki Republičkih rezervi uručili svoje ručne radove kao poklone.

Nakon obilaska Ustanove, izjave za medije su dali direktorka Ustanove Slađana Maranović Nikolić koja je istakla veliku težinu i značaj posete ministra i direktorke Republičkih rezervi za dalji rad Ustanove, ukratko predočila aktivnosti koje se trenutno izvode i planove za naredni period i zahvalila se na donaciji.

Predsednik opštine Kučevo Novica Janošević zahvalio se na razumevanju koje su nadležno ministarstvo i Republička direkcija za robne rezerve imale za potrebe Ustanove za starije i odrasla lica i istakao veoma dobru saradnju lokalne samouprave sa istim.

Zorica Anđelković v. d. direktorka Republičke direkcije za robne rezerve rekla je da će direkcija na čijem je ona čelu i dalje nastaviti sa ovakvim donacijama.

Ministar Vulin se takođe zahvalio Republičkoj direkciji za robne rezerve koja je donirala namirnice i medikamente Ustanovi, zatim radnicima Ustanove koji se izuzetno trude da korisnicima ukažu najveći mogući stepen pažnje, lokalnoj samoupravi koja Centru za socijalni rad pomaže često i preko svojih mogućnosti. Posebno se zahvalio penzionerima i starijoj populaciji u državi koja je izuzetno mnogo pomogla Vladi da prevaziđe neke teške momente i imala razumevanja za poteze koji već sada itekako pokazuju rezultate. Rekao je da Vlada vodi socijalno odgovornu politiku i da će i dalje nastojati da vodi brigu o svim svojim građanima, posebno onim najstarijim.

Nakon toga, ministar Vulin je održao sastanak sa načelnikom Braničevskog okruga Aleksandrom Đokićem, narodnim poslanikom Zoranom Milekićem, predsednikom opštine Kučevo Novicom Janošević i njegovim najbližim saradnicima, direktorkom Ustanove za starije i odrasla lica „Kučevo“ Slađanom Maranivić Nikolić i licima odgovornim za socijalnu politiku u opštini Kučevo, direktorom filijale Fonda PIO u Požarevcu Zoranom Roksandićem, direktorkom požarevačke filijale NSZ Sonjom Mirić i načelnicom Odeljenja inspekcije rada za Braničevski okrug Vesnom Lecić Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari