Ministarka Begović: Ne postoji nacionalni genom, Balkan je podneblje raznovrsnih gena

Ostavite komentar


  1. Genom je identifikacija vrste, a suština molekularne biologije, koja se bavi genomom je u skriningu, ranom otkrivanju i prognozi patogenetskih kliničkih manifestacija.

  2. Za tvrdnje na osnovu uzorka od hiljadu ljudi ne postoje dokazi. Tačno je da smo na raskrsnici puteva, ali je tačno da su Austrijanci i Englezi napravili gomilu nepostojeći nacija. A to su Crnogorci, Bunjeci, Hrvati, Bošnjaci i Makedonci. Čak je i trećina Albanaca srpskog porekla. Prema tome mi moramo da obezbedimo reproduktivne ćelije u susedstvu, a ne u belom svetu!

  3. Zanimljivo. Ništa i ništa su ništa, crv nije ni postojao – zaključi velika naučnica Begović.

  4. Ona kao strucnjak bakterijske genetike (i to je upitno) se nasla da komentarise nesto drugo…

  5. Cijeli svijet zna zna da ste najjači,najpametniji, najhrabriji ,da je uža Srbija do Tokija,da ste najbolji u fudbalu i naravno najstariji

  6. Ne znam koje je struke gospođa i da li ovo priča iz neznanja ili namere!
    Ne postoje geni i genomi za postojeće narode???Bruka , onda bi svi bili garavi, ili crni ili crveni ili žuti iako smo svi ljudskog roda!
    Nema razlike između Engldza i Srba ???
    Strašno ne mogu da verujem šta čujem od tkz stručnjaka- inje za genetiku???
    Ovo što rade , verovatno rade iz namere!
    Prvo svaki čovek pre svega bira svoju sortu d ne govorim o karakternim osobinama! Ovde se ne radi o genetskom inženjeringu već o produženju vrste! Svaki narod ima svoje specifičnosti i niko ne traži da mu deca budu nadljudi, to je rasizam u nekoj drugoj svrsi a ne u produženju vrste!

  7. Ministarka je u pravu. Uglavnom se radi o nerazumevanju laičke javnosti. Ne postoje „čisti“ genomi bilo kog naroda pa ni Srba. Postoje odredjene populaciono genetičke razlike izmedju nekih naroda. Razlika izmedju savremenih balkanskih naroda prakticno nema. To su potvrdila najnovija istrazivanja predstavljena za Vidovdan u SANU. O ovim pitanjima postoje mnogi „stručnjaci“ koji svoje „teorije“ dogovore u kafani a na društvenim mrežama pričaju neprestano gluposti.

  8. samo da pitam kolko je njena provizija za sve ovo ej SRBIJO tuzna li si sa ovakvim profiterima

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.