Ministarka Đukić Dejanović učenicima poželela uspeh na završnom ispitu 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poželela je danas svim učenicima koji polažu završni ispit puno uspeha i dobre rezultate, saopštilo je ministarstvo.

“Pažljivo rešavajte zadatke, verujte u sebe i u znanja koja ste stekli u toku školovanja. Uverena sam da ćete ih uspešno pokazati i primeniti. Važno je da test radite bez treme i uspeh sigurno neće izostati”, poručila je ministarka, koja je danas obišla učenike osmog razreda Osnovne škole “Dragan Lukić” u Beogradu, koji polažu završni ispit.

Podsetila je da učenici danas polažu test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok ih u naredna dva dana očekuje test iz matematike i predmeta koji su izabrali da polažu kao treći test. Ona je dodala da su učenici birali između pet predmeta – biologije, istorije, geografije, hemije i fizike.

Ministarka je zahvalila učenicima i roditeljima, kao i zaposlenima u osnovnim školama, na razumevanju i podršci u ovom važnom procesu.

Završni ispit polaže  67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Preliminarne rezultate za sva tri testa učenici će moći da vide 22. juna, a konačne 25. juna, u školi i na portalu Moja srednja škola. Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari