Ministarka Grujičić u niškom UKC u ličnoj “inspekciji” i bez prisustva medija 1Foto: UKC Niš

Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić obišla je Kliniku za ginekologiju i Kliniku za onkologiju Univeritetskog kliničkog centra Niš i tom prilikom razgovarala sa rukovodstvom UKC i klinika i zdravstvenim radncima, kao i sa pacijentima, kako bi čula njihovo mišljenje o uslovima u kojima se leče i saslušala njihove predloge, saopštio je UKC.

Dr Grujičić je bila u ličnoj “inspekciji” juče, bez prisustva medija, a i gradskih zvaničnika, koji skoro po pravilu prate ministarske posete Nišu.

Ministarka je tokom ove radne posete najavila zanavljanje dela medicinske aparature i opreme i kazala da je zadovoljna zatečenim stanjem na klinikama koje je obišla, a i dosadašnjim radom uprave UKC i zaposlenih, navela je ta ustanova.

Ona je sa v.d. direktora UKC Zoranom Perišićem razgovarala i o eventualnoj rekonstrukciji GAK-a, koja bi “uskoro, a posle više decenija, trebalo da dobije potpuno novi izgled i funkcionalnost”.

“U razgovoru i razmeni ideja, procenjeno je da postoji više opcija na koji način bi to trebalo da bude urađeno, ali će svakako struka biti konsultovana pre početka bilo kakvih radova”, naveo je UKC.

Dr Grujičić je obišla i radioterapijski blok- bunker UKC i ponovila koliko je važno takozvano blizančenja aparata u Nišu i Kragujevcu, odnosno nabavka duplih uređaja, jer smanjuje rizik od postojanja listi čekanja, koje “ne postoje kada je reč o zračnoj terapiji i lečenju onkoloških pacijenata”.

Ona je najavila i nabavku nove aparature za grane dečije interne i hirurške medicine, kao i novih inkubatora za najmlađe pacijente niškog UKC-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari