Agrarni fond opštine Petrovac na Mlavi po deveti put nastupio je na sajmu etno hrane i pića. Sajam etno hrane i pića u Beogradu, na kojem nastupa oko 400 izlagača, otvoren je juče na Beogradskom sajmu i trajaće do 28. novembra.

Na sajmu se predstavljaju proizvođači hrane i pića iz Srbije, Indije, Grčke, Makedonije i Republike Srpske, a preko zastupnika i proizvodjači iz Italije. Izloženo je više od 2.000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

Sajam je otvorila ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković koja je istakla da Srbija ima potencijale za proizvodnju tradionalnih proizvoda i da veliki broj malih poljoprivrednih gazdinstava mogu da se uključe u tu vrstu proizvodnje.

Ministarka je potom obišla štand Agrarnog fonda opštine Petrovac na Mlavi gde su je ispred lokalne samouprave pozdravili zamenik predsednika opštine Dragoljub Milosavljević, zamenik predsednika Skupštine opštine Milanče Aćimović, direktor Agrarnog fonda Radovan Davidov i direktor Turističke organizacije Dragan Ilić.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Radiša Dragojević, posetio je štand Agrarnog fonda Petrovac na Mlavi i tom prilikom se obratio medijima.

-Opština Petrovac na Mlavi se i ove godine predstavlja na sajmu etno hrane i pića i ovo je deveto učešće. Jedni smo od najstandardnijih na ovom sajmu sa proizvodima koje priroda daruje. Naši vredni proizvođači su tu sa mlečnim proizvodima, medom, rakijom, vinom, brašnom i drugim proizvodima koju su svojim poreklom organski jer se gaje na taj način. Opština Petrovac na Mlavi ima uslove za intezivniju proizvodnju na ovom planu“, rekao je predsednik Dragojević.

Opštinu Petrovac na Mlavi na ovogodišnjem sajmu Etno hrane i pića predstavilo je dvadeset četiri proizvođača, među kojima su udruženja žena, pčelari, proizvođači vina i rakije i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari