Ministarka Popović: Ispituje se obučenost osumnjičenog dečaka za pucnjavu u "Ribnikaru" 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/EV)

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da Više javno tužilaštvo sprovodi istragu koliko je puta dečak koji osumnjičen za pucnjavu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ išao sa ocem u streljanu i kako je došlo do toga da dete bude tako obučeno da puca.

Ona je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj se razmatra Vladin izveštaj o bezbednosnoj situacije posle masovnih ubistava početkom maja, rekla i da se vodi istraga i protiv oca dečaka.

Istakla je da je država odmah reagovala i na drugi zločin, da su sudovi odmah reagovali i da su izvršioci u pritvoru, kao i oni koji su im omogućili da dođu do oružja.

Popović je rekla da je država odmah reagavala i da je Vlada donela niz mera.

Ona je rekla da Srbija treba da bude ujedinjena da pomogne žrtvama i društvu da nikada više ne dođe do slične tragedije.

Popović je rekla da smo „svi oštećeni gnusnim zločinima“ i da je „najgora podela da je jedan miting u redu, a drugi nije“.

Ona je za miting zakazan za 26. maja rekla da taj miting „pruža šansu Srbiji“ i da su svi pozvani na taj miting „da pokažemo da Srbija treba da bude ujedinjena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari