Ministarka pravde: Poboljšanje položaja ugroženih kategorija građana je prioritet države 1Foto: Ministarstvo pravde

Ministarka pravde Maja Popović obišla je Javnu ustanovu Centar za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Mara” Niš i uručila je pomoć Prihvatilištu za odrasla, stara lica i beskućnike.

Prihvatilište, u kome može da boravi 15 osoba, formirano je u nekadašnjem objektu GO Medijana, a objekat je adaptiran zahvaljujući dodeli 3.150.000 dinara iz sredstava koja su prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), a koja je Ministarstvo pravde 2021. godine dodelilo Centru ,,Mara” za ovu namenu, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarka Popović izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su sredstva utrošena za socijalnu brigu o našim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.

U sklopu Centra, ministarka je obišla i Predah smeštaj za osobe sa intelektualnim teškoćama, u kome se pružaju usluge dnevnog boravka za decu, mlade i odrasla lica.

Ona je uručila pakete sa dečjom odećom i igračkama i izjavila da su Ministarstvo pravde i Vlada Srbije posvećeni zašiti ugroženih kategorija građana. Poboljšanje njihovog položaja jedan od prioriteta države Srbije, istakla je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari