Ministarstvo informisanja: Naslovna strana NIN survavanje novinarske etike u ponor

Ostavite komentar


  1. Obične režimske gluposti. Prvo, puška nije uperena, pušku niko ne drži, već se nalazi kao izložbeni eksponat na postolju. Ko god da je naišao i fotografisan iz tog ugla po ovoj „logici“ je mogao biti meta. Na fotografiji je Vučić nasmejan, raspoložen i pretpostavljam zadovoljan posetom i eksponatima na sajmu naoružanja. Isečena Tanjugova fotografija, ili što bi se srpski reklo „kropovana“, u prvi plan izbacuje Vučića, a izbacuje osobu koja ide par koraka ispred njega sa desne strane. I šta je tu sporno? Ništa, osim što se bukom i halabukom želi pomeriti centar pažnje sa afere Krušik na fotografiju. I eto, NIN štampao naslovnu stranu bez fotografije. Ne znam šta je veća glupost, da li ova halabuka ili naslovnica bez fotografije.

  2. Kad smo već kod dobrog ukusa,da pogledate malo naslovnice dnevnih listova,pa da o tome malo prozborite. Cenyura i napadi samo na slobodne medije. Ova vlast više i ne pokušava da prikrije svoje sramno licemerje. O kriminalu,aferama,izvrtanju činjenica,postaje već tragikomedija.

  3. Tu istu sliku sa Vucicem i snajperom snimio je fotograf Tanjuga a objavili rezimski mediji Blic, B92, … zasto tada niste izasli sa saopstenjem.

  4. Čudi me da nisu preporučili D se ugledaju na kolege sa Pnla ili Hepija ili Informera. Da nauče malo šta je dobar ukus i kultura na nivou.

  5. Mislim da je naslovna strana NiN,a, trebalo da ostane u prvobitnoj verziji.
    Ovako , tim neprofesionalnim kompromisom Odgovornog urednika NiN,a i vlasti , dozvoljava se da se jedan ugledni nedeljnik vuče po blatu SNS.
    Gospodin Culibrk to nije smeo da dozvoli .
    Sam snimak sa nasmejanim licem osobe ka kojoj je „uperen “ snajper je blago budi rečeno smešno izrežiran komenta i sva halabuka oko Vučića .
    A on to jedva dočekao kako bi dobro u pitanje ne samo tiraž lista već i njegovo dalje izdavanje …
    Ćulibrk to niste smeli NiN, u da napravite ..

  6. Ministarstvo kulture i informisanja , dali sebi priliku da se malo dodvori Vučiću .Naravno da znamo da je sve proteklo iz Vučićeve kuhinje..
    Ali NiN je list sa dugim trajanjem , svog profesionalnog ugleda svojim ,kvalitetom priloga i novinarskim nivoom.
    Pa zar to sve baciti u blato SNS ili nekim njegovim sudovima .
    Pobogu Srbi šta radite , zar ćete da dozvolite da jedan čovek uništi sve što su pokolenja stvarala .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.