Ministarstva sporazumima zaobilaze zakone

* Gavrilović: Sporazumima se zanemaruje vladavina prava koja razlikuje pravnu državu od partijske birokratije * Šabić: Očigledna pretenzija ministarstava da vrše robusnu obradu osetljivih podataka o ličnosti * Vasilić: Ministarstva su već po svojim akcionim planovima, strategijama i zakonima obavezna na saradnju
Memorandumi o saradnji, čiji tekstovi nisu javno dostupni, prilika da se izađe iz zakonskih nadležnosti, ocenjuju sagovornici Danasa

Ostavite komentar


  1. Nezamislivo je , pravno, logički ili kako god već hoćete da se između dva ili više ministarstava zaključuju bilo kakvi sporazumi, a posebno ““““ sporazumi o poslovno-tehničkoj saradnji““““.
    Vlada je izvršni organ, jedanm jedinstveni koji vodi politiku, izvršava zakone…. Kakvi sporazumi su tu mogući između njenih unutrašnjih jedinica? Sporazum je akt saglasnosti volja, a čije su to volje u ovim ““““sporazuminma““““ ? Ovo se uči i u srednjim školama ( osim onim dualnim) , kao i na prvoj godini fakulteta ( osim cash and carry) Izigravanje i države i prava i vlasti.. A sve doktor do doktora nauka.. Tuga .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.