Srdan Škorofoto FoNet Milica Vuckovic

Pošto je vrh države pokrenuo medijsku kampanju, a tužilaštvo ekspresno otvorilo istragu o tome da li u izjavama novinara Srđana Škora za KTV Zrenjanin ima elemenata krivičnog dela, uključili su se i REM i Ministarstvo informisanja postupcima protiv ove televizije. Vlasnik KTV Danijel Radić to ocenjuje kao još jedan vid napada

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pokrenulo je postupak protiv KTV Zrenjanin zbog izjava novinara Srđana Škora o Danilu Vučiću, sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, piše Cenzolovka.

Odluka o pokretanju postupka doneta je juče, po službenoj dužnosti, na vanrednoj sednici, potvrdio je za Cenzolovku zamenik predsednice Saveta REM-a Milorad Vukašinović.

REM ima zakonski rok od osam dana da obavesti KTV o postupku i od njenog predstavnika traži izjašnjavanje.

O postupku REM-a još uvek nismo obavešteni, ali je Ministarstvo informisanja protiv KTV pokrenulo proceduru i zahteva od nas izjašnjenje, kaže za Cenzolovku Danijel Radić, vlasnik ove televizije iz Zrenjanina.

Radić navodi da je juče u četiri sata ujutro dobio dva dopisa Ministarstva informisanja i telekomunikacija pod istim delovodnim brojem, ali sa različitim sadržajem.

„U jednom dopisu traže da se izjasnim u roku od dva, a u drugom od pet dana, tako da mi nije najjasnije koji je zakonski rok za izjašnjavanje. Po Zakonu o upravnom postupku je 30 dana.”

Ministarstvo informisanja se u dopisu poziva na svoju nadležnost po Zakonu o javnom informisanju i medijima (ZJIM), i to zbog člana zakona koji se odnosi na zabranu emitovanja govora mržnje i podsticanje diskriminacije ili nasilja u programu.

Izjave Srđana Škora su u dopisu Ministarstva interpretirane kao da bi „Danilu Vučiću trebalo ukinuti obezbeđenje, ostaviti bez zaštite i poslati ga na Kosovo i Metohiju. Mislim da je sve izvučeno iz konteksta i iskorišćeno za još jednu vrstu manipulacije od strane ovog režima”, kaže Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari