Ministarstvo nauke demantuje pisanja medija da su od ETF-a tražili da se izjasni o projektu „Jadar“

  1. Predsednik je više puta rekao kako svi stručnjaci treba da se uključe u ovu diskusiju oko litijuma, da je to njihova obaveza, da moraju da daju doprinos zemlji, da država njih plaća (kao da oni taj novac nisu zaradili!?!?!?). I to nije pritisak? Ah, da, vlast poštuje autonomiju Univerziteta, „nikada“ se ona ne meša.

  2. Nismo nikoga pritiskali, ali smo zamolili i sproveli aktivnosti. Nema društvenog pristanka u Rađevini, a i šire, a bez toga se rudariti ne sme. Jasno je šta znači ljubazni poziv na učešće u toj farsi. Odgovor Ministarstva je licemerje, a njegovo delovanje ništi osnovna demokratska i ustavna prava građana, pre svega, direktno ugroženih područja, a onda i svih ostalih.

  3. Uzeti licencu svakome ko iznese lazi.Dok takav zakon nestupi bicemo zrtve lazi i medijskih obmana.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.