Ministarstvo odbrane Srbije: Donacija beogradske Kancelarije SAD za saradnju u oblasti odbrane 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA/EV)

Predstavnici beogradske Kancelarije SAD za saradnju u oblasti odbrane su pripadnicima vojske Srbije, u cilju podrške jačanju kapaciteta za obuku u oblasti razminiranja, uručili vrednu informatičku opremu saopštilo je večeras ministarstvo odbrane Srbije.

Reč je o donaciji iz projekta koji ta kancelarija sprovodi „sa ciljem unapređenja kapaciteta Srbije za humanitarno razminiranje“, navodi se u saopštenju.

Oprema će se koristiti „za unapređenje kvaliteta obuke pripadnika Voda za razminiranje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava, kao i obuke na kursevima u ovoj jedinici za instruktore i medicinsko osoblje u oblasti razminiranja“.

„Realizacija donacije predstavlja nastavak uspešne saradnje sa Oružanim snagama SAD u oblasti humanitarnog razminiranja i doprinosi daljem unapređenju kapaciteta vojske Srbije za uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u skladu sa međunarodnim standardima“, navodi se u saopštenju.

Informatička oprema uručena je 310. inžinjerijskom bataljonu Treće brigade kopnene vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari