Ministarstvo odbrane: Vojni sindikat Srbije čini svaki napor da sistemu odbrane nanese neku štetu 1foto FoNet/Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane danas je, reagujući na saopštenje Vojnog sindikata Srbije, istaklo da su predstavnici tog sindikata, nakon svake uspešne vežbe ili prikaza osposobljenosti Vojske Srbije, tu da pokušaju da umanje uspeh, okrnje zasluge, optuže, klevetaju ili učine svaki napor da se sistemu odbrane nanese neka šteta.

„Pitamo se kako objasniti ovo izvrgavanje ruglu napora da Vojska Srbije dobije nove pripadnike, ako znamo kako stalno ponavljaju – da vojsci nedostaje ljudstva?“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da je jedino logično objašnjenje da treba odvratiti nove mlade ljude da stanu u stroj Vojske Srbije, makar to bilo kontradiktorno svemu što su do sada govorili.

„Vojska Srbije se već nekoliko godina, koliko traje aktivan politički angažman vođa Vojnog sindikata, prema njihovim rečima – ‘sutra gasi’ ili barem svodi na nivo dobrovoljnog vatrogasnog društva. Nekim čudom svedočimo drugačijoj stvarnosti“, kazali su iz Ministarstva.

Prema njihovim tvrdnjama, vojska se naoružava i oprema, zarade rastu, a stalnim poboljšanjem materijalnog položaja sistem odbrane nastoji da se na tržištu rada izbori za kvalitetan kadar.

Ranije danas, Vojni sindikat Srbije ocenio je da poziv za popunu radnih mesta u Vojsci Srbije predstavlja javno priznanje da postoji veliki problem popune jedinica nastao enormnim odlivom kadra u proteklih nekoliko godina i ukazao na katastrofalno vođenje sistema odbrane i totalnu konfuziju između nekada jasno ograničenog rukovođenja-upravljanja-komadovanja vojskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari