Ministarstvo povodom Šangajske liste: Konkurencija sve oštrija, posebno se mnogo ulaže u Aziji

Ostavite komentar


  1. Sta ocekivati od komunista koji su
    a) izveli *revoluciju*, nacionalizovali univerzitete
    B) izveli *kontrarevoluciju*, privatizovali univeryitete
    Akademski govoreci – banda crvena.
    Izgleda da je odbacivanje odgovornosti sustina jugokomunizma.

    1. Draga osobo, o čemu Vi govorite? Toliko ste uplašeni za svoje privilegije da Vam se jugokomunisti, šta god to značilo, svuda priviđaju? Vama se ekonomija, politika, životni standard, socijalizacija, inkluzija, nalaze u nekom paralelnom univerzumu?

      1. Šta je netačno u tvrdnji da su kom.izveli revoluciju ali sa negativnim predznakom pa na kraju izveli i privatizaciju ,takođe sa negativnim predznakom !

    2. Ovo je sve posledica odlaska mladih stručnjaka jer se ovde vise ceni partiska knjizica nego znanje.

  2. Ali, zato smo umesto u obrazovanje, sasuli milijarde dolara kredita i dugova u prvoklasne kineske puteve subvencionisane strancima u Srbiji. Iste te puteve kojima nam polugladni profesori, strucnjaci i naucnici velikom brzinom beze iz acinog ‘Putarskog Raja’!!!

    1. Чуди ме да светски научници не цитирају Megadeath стручњаке попут Малог, Стефановића, Михајловићке, Екстра Нене…

  3. Objavite i vesti zbog kojih je fakulteta BU uopste na Sangajaskoj listi medju prvih 1000, da se ne zavaravamo da su ekonomski, fon, politicke nauke i pravni u bilo kom smislu u nekim boljim univerzitetima.. Nauka i tehnologija hrane (50. mesto u svetu), rudarsko i mineralno inženjerstvo (92), instrumentalna nauka i tehnologija (134), metalurško inženjerstvo … Toliko o tome..

  4. Pali smo na Sangajskoj listi ali po tumacenju ministarstva mi smo sve bolji i narfredniji.

    1. Nije jasno kako da Univerzitet u Beogradu, pa i Ministarstvo prosvete, nisu obazbedili da profesor Stojan Radenovic ostane sa afilijacijom UB, nego su ga ‘isporucili’ Arapima. Profesori Radenovic i Kadelburg su nam proslih godina i doneli plasman medju prvih 300.

  5. Ovi, po naprednjackom obicaju, p*de u vetar! Ajme, majko moja, ko upravlja ovom Srbijicom. Nju oni ne vole. Oni nas pljackaju, u svakom smislu i, da prostite, vrlo glasno p*de!

  6. „a ulaganja u nauku i visoko obrazovanje, posebno u Aziji, su sve veća, tako da to što se srpski univerziteti nalaze na listi najuspešnijih može smatrati određenim uspehom.“ Neverovatno je koliko je ova zemlja nenormalna.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.