Ministarstvo prosvete: Ne planiramo privatizaciju INEP-a

Šta se krije iza izbora direktora u Institutu za primenu nuklearne energije

Ostavite komentar


  1. Raspustili smo UO zato sto imamo zakonsku mogucnost? Jel to odgovor na grubo uplitanje u proceduru? Sta je zapravo iza toga?

  2. SVI instituti su imali jace uslove nego sto je zakonski minimum. Sumnjivo je sto to zameraju samo INEP-u. I zasto zele nekog neiskusnog? I kako uopste misle da institut funkcionise ako direktor nema podrsku. Ko ce da radi sve poslove podrske direktoru? Da li INEP ulazi u period kad ce svaki dan da bude neka afera? Podsetimo se kako se zavrsio mandat skoro svih nametnutih direktora, secate li se Vince gde su na kraju neki zavrsili u zatvoru a clanovi UO licno platili kazne?

  3. Toliko o punim im ustima nauke. Nametnut direktor vodi odlasku najboljih naucnika (milom ili silom) – sifra „Torlak“.

  4. Problem je sto istrazivaci nemaju poverenja u izjave iz Ministarstva. Suvise puta smo poverovali. Sada cemo poverovati u dela, ne reci.

  5. „Ne planiraju“… tesko, zasto su onda trazili procenu vrednosti jos 5 instituta!? Ti instituti su se obratili Zajednici instituta radi zastite. To ce tek biti igranka. Nazalost, sa predvidivim ishodom.

  6. Bice zanimljivo videti koliko vredi integritet novih clanova UO. I da li ih uopste zanima sustina stvari, tj. karakter.

  7. Institut Josif Pančić? Izgleda kada dođe red da se izabere direktor bilo kog Instituta (istekne mandat) smene UO (koji bi glasao za stručnog kandidata) i postave svog šarlatana. Redom jedan po jedan će doći na red. Pre je to bio je Institut za proučavanje lekovitog bilja JP, sada INEP. Koji je sledeći institut? Samo proverite kom direktoru ističe mandat i znaćete.

  8. Svaki pošten kandidat bi se povukao kad nema većinu u Institutu…ali sad su vlast drugi

  9. Naravno da nećete da privatizujete. Hoćete da unapredite…kao i sve ostalo…prosperitet, zlatno doba, bla bla bla.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.