Ministarstvo prosvete: Prema učenicima koji su učestvovali u incidentu na "Gimnazijadi" škole će preduzeti mere 1foto EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Prema učenicima koji su učestvovali u incidentu na „Gimnazijadi“ škole će preduzeti sve propisane vaspitno-disciplinske mere, kažu za Danas u Ministarstvu prosvete, povodom tuče na fudbalskom meču kada je povređen profesor Treće gimnazije pri pokušaju da radzvoji učenike.

„Ministarstvo prosvete obavešteno je o događaju koji se dogodio tokom održavanja „Gimnazijade“ u Sportskom centru Vračar. Prema prvim informacijama, učesnici događaja su učenici Treće beogradske gimnazije i Desete beogradske gimnazije. Okolnosti i činjenice o sukobu dvojice učenika, a u kome je povređen i jedan nastavnik utvrđuju nadležni organi – MUP i Tužilaštvo. U navedenom slučaju postupaće Gradska prosvetna inspekcija“, kažu u Ministarstvu.

Dodaju da prate postupanje škola i pružaju im podršku i napominju da u svakoj pojedinačnoj situaciji nasilja u školi, u skladu sa propisima, postupa vaspitno-obrazovna ustanova.

Podsetimo, direktorka Treće gimnazije Olga Čokaš potvrdila je za Danas da se juče dogodio incident u kojem je profesor te škole, u pokušaju da razdvoji učenike, zadobio teške telesne povrede.

Zbog toga je doneta odluka da se „Gimnazijada“ prekine.

Iz Desete beogradske gimnazije nisu odgovorili na pitanje Danasa da li je učenik te škole napao profesora već su nas uputili na pres službu Ministarstva prosvete, u kojoj nam je pak rečeno da ćemo odgovor dobiti od ove škole.

Zbog nasilja nad prosvetnim radnicima više prosvetnih sindikata najavilo je za sutra protest u Beogradu i štrajk u školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari