Ministarstvo prosvete: Uvodi se posebno krivično delo za napad na zaposlene u obrazovanju 1Foto: Ministarstvo prosvete

zmenom Krivičnog zakonika uvešće se posebno krivično delo kojim će se sankcionisati napad na zaposlene u obrazovanju, saopštilo je Ministarstvo prosvete nakon sastanka sa predstavnicima sindikata koji su danas protestovali zbog nasilja u školama.

Izmene su rezultat razgovora u Vladi Srbije, u kojem su učestvovali ministarke prosvete i pravde, Slavica Đukić Dejanović i Maja Popović, sa predsednicima reprezentativnih sindikata u prosveti o statusu prosvetnih radnika i prevenciji i smanjenju nasilja u školama.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović istakla je značaj saradnje sa sindikatima koji su važan partner ministarstva i učestvuju u svim procesima kako bi se našla najbolja zakonska i podzakonska rešenja i unapredio obrazovno-vaspitni rad.

Ona je osudila svaki oblik nasilja, saglasila se da treba jačati autoritet prosvetnih radnika i obrazovni sistem činiti bezbednim.

Na sastanku je istaknuto da se pitanje nasilja može rešiti samo sinhronizovano i u saradnji svih institucija i pojedinaca u društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari