Ministarstvo prosvete: Validnost fakultetskih diploma stečenih u Srbiji se ne dovodi u pitanje

Ostavite komentar


  1. Prema nalazu prethodne Komisije za akreditaciju utvrđeno je da preko sto nastavnika su zvanje doktora nauka stekli na fakultetima i univerzitetima koji nisu imali ovlašćenja odnosno akreditaciju. Stečeni doktorati su protuzakoniti što je tvrdnja koja se nije mogla pobiti. Ministarstvo i nova Komisija za akreditaciju je na jedan čudan način (dopisom visokoškolskim ustanovama) vratilo u nastavu i priznalo te diplome. Ovo što se dalje dešava je samo nastavak urušavanja našeg visokoobrazovanih sistema

  2. Koje nebuloze, fakultetske diplome srpskih univerziteta mogle bi da postanu samo bezvredno parče papira, koje nema nikakvu vrednost bilo gde u svetu i niko ko je završio neki fakultet u našoj zemlji ne bi mogao da radi bilo gde. Kako to, kada naši mladi i kvalitetni stručnjaci, koji su studije završili znanjem i talentom, a ne kupovinom diploma i plagijatom doktorata odoše u inostranstvo. Naši stručnjaci se pokazali na zapadu kao veoma edukovani i stručni, pa če zemlja ostati bez stručnjaka, a ostaće oni sa kupljenom diplomom i plagijatima doktorat. Oni sada drže sve važne resore u vladi i vlasti Srbije i zato nam sve dobro ide. S kojim kadrovima može da radi ΛV, koje on odabrao i brani njihove pokradene diplome i doktorate. Kako ih odabrao tako i solidno radimo, samo iz usta vlasti. Ovo kaže da će kupljene i potkupljene diplome i doktora plagijatora i dalje da vode zemlju, privredu, prosvetu kao i do sada.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.