Ministarstvo prosvete Republike Srbije dva meseca kasni sa uplatom sredstava, pa je u ovom trenutku ozbiljno dovedeno u pitanje poštovanje dinamike, odnosno rokova izgradnje Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu.


– Radovi se trenutno odvijaju predviđenom dinamikom, ali postoji bojazan da tako neće biti narednih nedelja – kaže profesor dr Žika Stojanović, direktor te ustanove.

Planirano je da zgrada ove vaspitno-obrazovne ustanove bude završena do juna 2011. godine, a imaće 3.700 kvadratnih metara prostora gde će moći da uči 800 studenata.

Za gradnju moderne, savremeno opremljene zgrade Visoke poslovne škole u Leskovcu planirana su ulaganja od 3.650.000 evra. Najveći deo sredstva obezbedilo je Ministarstvo spoljnih poslova Norveške. Značajna ulaganja planirana su iz budžetu Republike Srbije, odnosno Ministarstva obrazovanja i budžeta grada Leskovca.

– Za poštovanje rokova, odnosno završetak gradnje, trebalo bi što pre da budu rešena neka imovinskopravna pitanja, što je u nadležnosti lokalne samouprave – kaže dr Žika Stojanović.

Inače, u drugom upisnom roku ima 90 slobodnih mesta na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu, a svi novoprimljeni kandidati moraće svoje školovanje da plaćaju, jer su sva mesta koja se finansiraju iz budžeta popunjena.

Na Visokoj strukovnoj školi za tekstil i dizajn ima 32 slobodna mesta, a na Tehnološkom fakultetu, koji je deo Niškog univerziteta, slobodno je 38 mesta i školovanje se finansira iz budžeta Republike Srbije.

Na Tehnološkom fakultetu otvoren je i konkurs za prijem 15 kandidata na doktorske studije u oblasti tehnološkog inžinjerstva. Prijave za doktorske studije podnose se do 17. septembra, a upis je planiran od 27. do 30. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari