Ministarstvo spoljnih poslova: Napad na žandarma ispred ambasade Izraela je i napad na Srbiju 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Ministarstvo spoljnih poslova je danas saopštilo da će Srbija imati nultu toleranciju prema terorizmu i svakoj vrsti ekstremizma i nastaviće da garantuje nepovredivost stranih misija, u skladu sa Članom 22, Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je napad na pripadnika Žandarmerije, koji je obezbeđivao Ambasadu Izraela u Beogradu, ne samo napad na diplomatsko-konzularno predstavništvo zemlje sa kojom Srbija neguje prijateljske veze, već napad i na Srbiju.

Uvereni smo da će naši nadležni državni organi efikasno i do kraja rasvetliti okolnosti i motive napada, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova je u komunikaciji sa Ministarstvom inostranih poslova Izraela i diplomatama te zemlje u Beogradu, kojima će pružiti svu potrebnu pomoć i podršku.

„Ranjenom pripadniku srpske Žandarmerije, koji je herojski obavio svoju dužnost, javno zahvaljujemo, čestitamo na hrabrosti i želimo brz oporavak“, piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari