Ministarstvo zdravlja: I pored sezone godišnjih odmora na preventivne preglede se javilo skoro 16.000 građana 1Foto: Ministarstvo zdravlja

Nastavlja se izuzetan odziv građana na akciju preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja, a ove julske nedelje, i pored sezone godišnjih odmora, pregled je obavilo ukupno 15.917 građana, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije, saopšteno je iz ministarstva.

Kako navode, od početka ove akcije u četiri dana pregled je obavilo blizu 115.000 građana.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, danas su od 8 do 17 časova bili u prilici da bez zakazivanja i uputa, obave pregled kod specijaliste endokrinologije, urade ultrazvuk štitne žlezde, ali i izmere krvni pritisak, urade EKG i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Kod pacijenata kod kojih je uočena nepravilnost prilikom pregleda ili u rezultatima, upućeni su odmah na dalju dijagnostiku, ističu iz Ministarstva zdravlja.

Ministar Zlatibor Lončar zahvalio je svim građanima koji su i danas ukazali poverenje svojim lekarima, i u nekoj od zdravstvenih ustanova proverili svoje zdravlje, kao i lekarima, koji su i ovoga puta maksimalno odgovorno i apsolutno profesionalno obavili preglede građana.

„Jako nam je važno da građani prihvate prevenciju kao osnov očuvanja zdravlja, a današnji odziv, u jeku godišnjih odmora, govori da to polako uspevamo. Prevencija spašava živote, to je činjenica koju su građani prihvatili i to nas raduje. Mi se u Ministarstvu zdravlja trudimo da slušamo građane, njihove potreba kao i kritike, sugestije i ideje, i zato nastavljamo sa ovom akcijom, još jače, od septembra. Velika zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na trudu i profesionalnom pristupu, to je ono što nam treba, samo tako jačamo poverenje građana u naš sistem“, istako je Lončar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari