Ministre Lončar, zbog čega se na pojedine intervencije u kragujevačkom zdravstvu čeka skoro 6 godina?: Dalibor Jekić (SSP) 1Foto: Gro SSP Kragujevac

 

Na liste čekanja za pojedine intervencije u kragujevačkom zdravstvu osvrnuo se Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik GrO SSP Kragujevac u svom današnjem saopštenju. Tim povodom on se obratio pitanjem ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

– Ministre Lončar, da li znate da se u Kragujevcu na magnetnu rezonancu kičmenog stuba čeka do septembra 2025.godine, na magnetnu rezonancu glave do marta 2027.godine, na pregled abdomena do maja 2025.godine, na pregled dojki do maja 2025, na operaciju kuka do jula 2026.godine, a kolena čak do februara 2030.godine”, upitao je Dalibor Jekić ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Po njegovom mišljenju „nije da ljudi neće da koriste zdravstvene usluge u državnim ustanovama zato što nema poverenja između pacijenata i lekara, kao što ste izjavili, već zato što čekanje na dijagnostičke preglede i intervencije obesmišljava lečenje pa su prinuđeni da se snalaze kako znaju i umeju”.

On je u svom obraćanju javnosti i mediima ocenio je da bi ministar Lončar, da ne živi potpuno otuđeno od građana koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, znao da pacijenti dižu kredite i prodaju imovinu kako bi se lečili u privatnoj praksi jer „samo tamo i mogu sa ovakvim listama čekanja”.

– Zahtevam od ministra Lončara da se izvini građanima Srbije kao i da zdravstveni sistem stavi u funkciju brige o zdravlju umesto što ga već deceniju zloupotrebljavaju za koruptivne poslove i stranačku propagandu. Prvi korak u tom pravcu mora da bude povećanje plata lekara i medicinksih sestara koji beže iz Srbije pa uskoro neće imati ko da nas leči uopšte, zaključio je Jekić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na psoebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari