Ministri Macura i Ristić razgovarali o sprečavanju nasilja u školama 1Foto: Vesna Andrić

Ministri Tatjana Macura i Dejan Ristić su danas razgovarali o unapređenju platftorme „Čuvam te“ koju su ocenili kao najbolji i najsigurniji način da se kroz institucije dođe do prijavljivanja, prepoznavanja i reagovanja sistema na pojavu nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Ministarka bez portfelja zadužena u Vladi Srbije za rodnu ravnopravnost, političko i ekonomsko osnaživanje žena i sprečavanje nasilja nad ženama, dogovorila se s ministrom informisanja i telekomunikacija Ristićem da formiraju zajednički tim koji će već početkom školske godine „uložiti dodatni napor u promociju platforme kroz organizovane posete školama širom zemlje“.

„Ministri su na sastanku razgovarali i o problemu digitalnog nasilja i o složenosti rešavanja tog problema. Saglasili su se da je u saradnji sa drugim nadležnim ministarstvima neophodno napraviti potrebne analize za pravni okvir kojim bi se jedna od najvećih pretnji savremenog društva predupredila“, navedeno je u saopštenju.

Takođe je dogovoreno da ministarstva organizuju regionalnu konferenciju o sprečavanje nasilja u digitalnom okruženju, posebno nasilja kojem su izložene žene i deca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari