Opasno u društvu koje je zagazilo u autoritarni sistem: Sudija Majić kritikovao najavljene izmene Krivičnog zakonika

Ostavite komentar


  1. Deo krivicnog zakonika RS danas sadrzi odredbu „kazna i posle kaznjavanja“. Zapravo svi oni koi su osudjeni i odsluzili kaznu „obelezeni“ su time sto kao osudjivana lica i narednih 10 godina ne mogu da dobiju posao jer se trazi uverenje o nekaznjavanju,i ako to KZ u jednom clanu kaze „niko nema prava da od lica trazi dokaze o osudjivanosti ili neosudjivanosti“. Kod bilo koga konkursa za posao u javnoj sluzbi obavezno je i uverenje o neosudjivanosti. Zar je to reintegracija osudjenih lica u normalne tokove zivota. Predlazem da im drzava udari svima zig na celo „OSUDJIVAN“,da slucajno neko nebi promakao. Mozda ovo i nece biti potrebno kada nas po nalogu „NASIH ZAPADNIH PARTNERA“ budete cipovali.

  2. Nema smisla smanjivati kazne niti ima logike u tvrdnji da prestupnici ne očekuju da će biti uhvaćeni . Vrlo čudna razmišljanja .

  3. Milošević je bio mala maca za ove sadašnje na vlasti.Srbija ide u smeru Severne Koreje.

  4. Poostravanje kazni nekada zaista ima smisla ali do odredjene granice.Kada se ta linija dostigne onda bi dalje poostravanje bilo pogresno i tada treba videti sta drugo u drustvu „skripi“ i dovodi do krivicnih dela. Ne proucavaju silovatelji i drugi kriminalci Krivicni zakonik pre nego sto se odluce na krivicno delo

  5. Nije mi jasan raspon kazne od 1-8 ili 1-10 godina.
    Što se tiče zaštite nastavnika, mislim da treba štititi školu kao instituciju i u okviru toga i nastavnike, sa jednostavnom kaznom od 5 godina za narušavanje integriteta škole, a time i nastavnika.
    Danas u školu ulazi kako ko hoće.
    Škola je namenjena učenicima i nastavnicima

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.