U prisustvu delagata i gostiju, među kojima su bili zamenik predsednika SPS, prof. dr Žarko Obradović, narodni poslanik i član GO stranke, Miletić Mihajlović, predsednik Okružnog odbora SPS-a Braničevskog okruga, Miodrag Filipović, predstavnici opštinskih odbora SPS-a i koalicionih partnera, održana je Gradska izborna konferencija SPS-a Požarevac.

Konferencija je usvojila izveštaj o dosadašnjem radu socijalista kao i program aktivnosti za naredni period, do 2014. godine. Za predsednika Gradske organizacije, javnim izjašnjavanjem, ponovo je izabran dosadašnji vršilac ove funkcije, dipl. inž. Miomir Ilić. Delegati Konferencije izabrali su i nov Gradski odbor SPS-a.

Pored predloga da se na Izbornu konferenciju izađe sa dva kandidata za predsednika Gradske organizacije (Miomir Ilić i dr Zvonimir Blagojević), većinom glasova na samoj Konferenciji odlučeno je da se glasa samo o kandidatu koji je dobio saglasnost Izvršnog odbora, odnosno predsednika partije.

Ispred koalicionih partnera sa kojima SPS u Požarevcu čini lokalnu vlast, delegatima Konferencije obratili su se predsednik GO PUPS-a, Milorad Jovanović i potpredsednica GO DS u Požarevcu, Vukica Vasić. – Očekujem da ćete i dalje biti stabilan i još bolji partner u vršenju zajedničke vlasti u našem gradu jer se nalazimo na zajedničkom zadatku. Kratka istorija našeg zajedničkog delovanja i razmišljanja o tome kako grad treba da funkcioniše, da bude bolji i bliži našim građanima, obavezuje na još veću odgovornost svih nas, istakla je Vukica Vasić.

Po rečima Miomira Ilića, dosadašnja aktivnost Gradske organizacije SPS Požarevac odvijala se preko rada mesnih organizacija i mesnih odbora, predstavnika u Skupštini grada, javnih preduzeća, ustanova, upravnih odbora i fondova. – Socijalistička partija Srbije u Požarevcu je sa najbolje organizovanom mrežom i infrastrukturom. Od 1990. godine, aktivan je učesnik u formiranju lokalne vlasti. U periodu od 2004. do 2008. godine, naša stranka bila je u koaliciji sa Srpskom radikalnom strankom i Pokretom snaga Srbije, a od novih lokalnih izbora 2008. godine, u koaliciji je sa SRS-om i Demokratskom strankom Srbije. Od decembra iste godine, SPS je strateški partner Demokratske stranke i G17 plus. Naši predstavnici i odbornici u Skupštini grada, sa visokim stepenom stručnosti i obrazovanja, snažnih moralnih kvaliteta i kreativnih mogućnosti, pokretači su mnogih inicijativa od interesa za građane Požarevca, Kostolca i seoskih naselja. Aktuelni programski ciljevi su nam: ravnomerni razvoj Grada Požarevca i Kostolca, kao i svih 25 seoskih naselja, socijalna pravda i bolji život građana, zatim, poboljšanje rada i efikasnosti Gradske uprave, reorganizacija javnih preduzeća i ustanova, borba protiv korupcije i svih vidova kriminala, energični ekonomski razvoj i stvaranje uslova za privlačenje investitora kao osnov bržeg zapošljavanja, zatim saradnja i korišćenje sredstava fondova i programa EU, prekogranična saradnja…

Formirana koalicija na političkom planu, a posebno u radu Gradske skupštine, vrlo brzo je opravdala poverenje… Koalicija sa DS-om pokazala se veoma stabilnom, a to je naročito iskazano u skupštinskom radu, gde delujemo jedinstveno u donošenju odluka, rekao je Ilić. Ono što Socijalističku partiju Srbije razlikuje od ostalih partija je to što je ova stranka jedina levičarska partija na teritoriji cele Srbije koja brine o građanima u svim oblastima života i rada: u obrazovanju, zdravstvu, kulturi, ekonomiji…

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije, prof. dr Žarko Obradović, rekao je na Konferenciji, da neuspela privatizacija firmi u Srbiji, predstavlja veliki problem za našu zemlju. – Kada se danas postavi pitanje, ko je kriv za privatizaciju, koja nije dala očekivane rezultate, niko ne odgovara, a jedina stranka koja je glasala protiv tog zakona, bila je Socijalistička partija Srbije. Srbiji su potrebni posao i razvoj. Kao partija levice, smatramo da sa našim programom i politikom možemo da pomognemo ljudima u različitim aspektima života… Za nas u Socijalističkoj partiji Srbije jedini pobednik je jaka stranka. Ovo govorim, iz razloga što ova politička partija iza sebe ima 21 godinu, a prošli smo sve ono što jednu stranku može da zadesi. Od stranke koja je bila velika i sama, koja je žestoko progonjena sa namerom da se uništi, postali smo deo vlasti sa velikom perspektivom da i na sledećim izborima dobijemo podršku i poverenje građana i budemo, i u narednom mandatu, u vlasti… Zahvaljujem se svim socijalistima na istrajnosti, strpljenju, hrabrosti, odlučnosti, što su sve ove godine ostali u stranci i što su pomogli da ona ponovo postane jaka i uticajna na političkoj sceni Srbije – rekao je pored ostalog Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari