Dan posle originalne i za naše (ne)prilike hrabre proslave gola Petra Grbića u polufinalu Kupa sa Jagodinom u Partizanu je bilo premalo raspoloženih da pričaju o tome zbog čega i kako je reprezentativac Crne Gore, u ime ekipe, ali i navijača crno-belih, reagovao na izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića.

– Ako mislite da mi smeta mržnja, više mi ne smeta. Na početku sam se sekirao kada bi svaki put navijaču Zvezde tražio ličnu kartu, pa su vikali „Vučiću pederu“, ili kad bi Partizan promašio šansu, odnosno neki od njegovih igrača koji imaju dve leve noge, umesto desnu i levu, opet sam ja kriv – „Vučiću pederu“. Sada me to uopšte ne sekira. Kada sam video da Novaku Đokoviću viču pogrdne stvari, pogrdnije od toga, u dobrom sam društvu – glasio je komentar najuticajnijeg državnika u zemlji na učestale prozivke i uvrede pristalica Partizana na njegov račun.

Nije dugo trebalo da se čeka na odgovor prvotimaca kluba koji drži prvo mesto u Jelen Super ligi, sa četiri boda više od Crvene zvezde, čiji je Vučić iskren i veliki navijač, što nikada nije krio. Čim je zatresao mrežu „ćurana“ Grbić je otrčao ka klupi sa rezervnim igračima, tražio, dobio i obuo još jednu već spremljenu levu kopačku, zatraživši od kamermana da snime tu scenu.

Posle je Andrija Živković duplirao vođstvo, a Darko Brašanac širom otvorio vrata finala najmasovnijeg domaćeg takmičenja, ali sve što se dešavalo u sredu uveče u Humskoj ostalo je u senci poteza veziste Partizana, čiji kvalitet, eto, osporava i raznim važnim državničkim obavezama prezauzeti premijer.

– Nisam se pronašao u izjavi gospodina Vučića, jer nemam dve leve noge. A, nemaju ih ni ostali igrači Partizana. I ne bih uopšte pridavao toliko značaja jednoj proslavi gola. Neka pobedi sport. To je najvažnije – diplomatski će defanzivac Valdimir Volkov, koji se u trenutku slavlja zatekao kraj aut linije, pa je dobijenu kopačku prosledio kolegi iz nacionalnog tima naših komšija.

Ostali nisu hteli i(li) smeli glasno da se osvrću na pomenutu potcenjivačku izjavu Aleksandra Vučića. Da li zato što im nije dozvoljeno ili zato što je, svako za svoj groš, procenio da nije pametno čak ni indirektno ulaziti u konflikt sa premijerom, koji se iste večeri, putem društvenih mreža, izvinio partizanovcima.

– Čestitam fudbaleru Partizana Grbiću! On me je na veoma duhovit način pobedio. Istovremeno se izvinjavam njemu i njegovim kolegama zbog nesmotrenosti koju sam napravio prethodne večeri. Želim im mnogo uspeha – pomirljivo je, preko svog zvaničnog Tviter profila, poručio Vučić, uz čiju je javnu podršku svojevremeno formirana prelazna klupska „vlada“ u Crvenoj zvezdi.

 

Prihvaćeno izvinjenje

Logično, dan posle utakmice Petar Grbić bio je nedostupan medijima za širu priču, ali je klupski sajt preneo njegovo obraćanje premijeru.

„U ime FK Partizan i svoje lično zahvaljujem se predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i čestitkama posle pobede u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije protiv Jagodine 3:0. Premijer je oglašavanjem na Tviteru iskazao veličinu i na pravi način razumeo duhovitu proslavu mog gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari