"Stop uništenju jedinog zelenog pojasa u Mirijevu": Pokrenuta peticija protiv planairane seče 66 hektara šume (FOTO) 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Neformalna grupa građana „Mirijevo zeleno i zdravo“ organizovala je danas potpisivanje peticije protiv Plana detaljne regulacije za područje Bajdina, kojim se planira seča 66 hektara šume, zbog izgradnje stambeno-poslovnih objekata za 15.000 ljudi.

Aktivisti su istakli baner sa porukom „Stop uništenju jedinog zelenog pojasa u Mirijevu“.

Predstavnik grupe građana Nikola Cvetanović izjavio je FoNetu da su građani Mirijeva ogorčeni iznenadnim pokretanjem plana u vezi područja Bajdina, koji je „ležao u fiokama“ Urbanističkog zavoda više od dve godine.

"Stop uništenju jedinog zelenog pojasa u Mirijevu": Pokrenuta peticija protiv planairane seče 66 hektara šume (FOTO) 2
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

„Mirijevci su 2022. godine pokazali nezadovoljstvo i odbranili zeleni pojas koji štiti naselje od klizišta, reguliše mikro klimu i smanjuje zagađenje. U kratkom roku je bilo sakupljeno više od 2.300 potpisa, prekinuta je javna rasprava, a u naselju je održan skup kojim je blokirana glavna ulica“, rekao je Cvetanović.

On je naveo da se, uprkos protivljenju građana, potpuno ignoriše njihov glas.

"Stop uništenju jedinog zelenog pojasa u Mirijevu": Pokrenuta peticija protiv planairane seče 66 hektara šume (FOTO) 3
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Komisija za planove grada je 9. jula primila „informaciju“ zbog koje je taj gradski organ bio primoran da produži raspravu, iako je zakonski rok istekao, a sadržaj i izvor te informacije je nepoznat, jer nije unesen u zapisinik. Kako je odavno probijen zakonski rok za okončanje rasprave, podnećemo prijavu Urbanističkoj inspekciji, zbog nesavesnog postupanja, izjavio je Cvetanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari