Miris dima i paljevine probudio pola Beograda

Gradske službe tvrde da vetar nanosi dim sa deponije u Vinči

Ostavite komentar


  1. To dolazi sa proslave gde Maja Gojkovic zvanicno preuzima funkciju predsednika Uo Agencije za nuklearnu sigurnost.

  2. sad jos da prorade staje sa leve obale save/dunava i da se njihovi miomirisi spoje sa dimom kod nove fontane na slaviji i simbolika bi bila potpuna.

  3. Braće Jerković, Kumodraška u smrdljivom dimu.Ne može da se diše.

  4. 20 dana ne mogu da ugase pozar da li je to normalno. Da li znate sta se sve nalazi od otpada na toj deponiji. Institut Vinca je nadomak deponije. Ko ga je podmetnuo. Pogusicemo se kao bube. Sta sa ljudima koji imaju astmu.

  5. Jad i beda ruse vikendice na savskom nasipu to je van zakona a smrad deponije koja ako je po standardu deponija ja sam Napoleon.Sigurno je po zakonu ali zakon u Srbiji je jad i beda a pogotovo beda kakv narod takvi zakoni i drzava sramota me je sto sam se rodio u ovako rdjavoj zemlji.

  6. Ovaj dim nije od nocas vec traje dvadeset dana. Naime, 20. maja je doslo do ogromnog pozara na deponiji u Vinci, najveceg u novijoj istoriji . Dim i dalje izbija i prostire se na okolna naselja u zavisnosti od pravca vetra. Za nadlezne, a izgleda i za novinare, sve je normalno bez obzira sto se radi o ekoloskoj katastrofi ,,epskih razmera““““. Sve ce ovo potrajati barem jos mesec dana pa ce se valjda neki odvazni urednik dosetiti i poslati ekipu na teren. Deponija nije daleko, mnogo je lakse doci do nje nego probuditi savest nadleznih. Ipak, probajte. trebalo bi ispitati kvalitet vode u velikoj bari u kojoj se slivaju sve tekucine nastale raspadanjem organskih materija. Ova bara je inace veliko mrestiliste sarana i povezana je sa Dunavom, analazi se svega par stotina metara iznad crpnih stanica vincanskog vodovoda. Razmislite kakvu ribu jedemo i sta pijemo. Komentar ne morate objaviti ali barem proverite ovo sta napisah.

  7. U Višnjičkoj banji se dim oseća svakodnevno – nema ga, pa posle nekoliko sati počne, pa prestane, pa se ponovo pojavo! Užas! I izgleda da nikoga nije briga!

  8. Mi u Visnjickoj banji ne otvaramo prozore vec 20dana. Ovo je prestrasno. Imam malu bebu kaslje od kad je pocelo to sve. I posle nek neko kaze da nema stetnih cestica u vazduhu. Kako da ne!

  9. Hoće li neko iz naše slavoljubive gradske vlade da se pojavi i objasnk šta se dešava? Ili su zauzeti svečanim otvaranjem muzičke žardinjere na Petlovom brdu, pa ne osećaju dim i smrad…? Da nabavimo gas maske?

  10. Jutros oko 7h je i Vračar (Crveni krst) bio u dimu, ili nečemu nalik tome…

  11. Ne brinite, cim je iz Vince lekovit je. Sta bi tek bilo, kakve nas je Bog stvorio, da imamo nuklearku?
    .

  12. Požar je zapravo počeo najkasnije 18.maja, bar se od tada vidi i oseća u selima u opštini Pančevo, a i u samom Pančevu (kao da južna zona nije divoljna). Svi ovi, koji govore kako nema štetnih gasova, bi trebalo da se presele tik uz deponiju i da uživaju u svim lekovitim nusproduktima požara, uključujući celokupan republički i beogradski parlament. Svaki put kad padne kiša, sa ove strane Dunava postaje nepodnošljivo.

  13. Da li je moguće da niko od medija ne oseća potrebu da napiše da je vazduh zagađen i u Vinči, gde se i nalazi ova deponija!? Građani Vinče se žale od 1977., ali nakon toliko godina bezuspešnog apelovanja na vlasti da se smanji zagađenje životne sredine, i najuporniji bi odustali. A i gradske institucije koje u ovom naselju (ne) vrše merenja, treba da bude stid. Postoje i istraživanja koja su dokazala da deponija ozbiljno utiče na kvalitet vazduha i vode u ovom delu Beograda, tokom cele godine, ali to se zanemaruje! Katastrofaaaa!

  14. Dim je opasan po zdravlje,naravno da je otrovan i kancerogen.

  15. Trovanje dimom sa kancerogenim sastavom usled paljenja-namernog deponije u Vinci je ZLOCIN protiv COVECNOSTI. Sta se to dogadja sa srpskim gradjanima? Jel ce podnositi kuluk 500godina? Pod hitno treba uzbuniti preostalog normalnog sveta i obratiti se Strazburu. Srbija nema pravni sistem pa samim tim ni moralni odgovorni pristup. Nema cak nikog od opozicije da "gukne" na temu masovnog trovanja. Gde su ptice? Poneka Vrana i Gavran. Ptice ne pevaju, pevaju lude fontane. Lakse mi je da razmisljam o kosmosu nego o neogranicenom bahatom ponasanju srpske vlasti. Niko iz vlasti nema obraza da kaze da je ovakav pdnos prema sopstvenom narodu-gradjanima nedopustiv. Kada cujete obrazlozenje gradonacelnika ne mozete da poverujete. Milosevic je namerno zatocio radnike RTS da ih pobiju u bombardovanju. On je navukao ceo svet da nas umlate. Hitler je bombardovao svoje gradove kako bi podigao "svest" naroda. Ovi sada ,banda AV AV, sve ce uciniti da ostvari svoj cilj. Cak ce namerno paliti i trovati milione gradjana radi svog interesa. Zaista je POSLEDNJE vreme!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.