Mirni, odlično raspoloženi i s Genkom u mislima, fudbaleri Partizana stigli su juče u Skoplje, gde bi večeras trebalo samo da dovrše eliminaciju makedonskog prvaka Škendije.

Škendija – Partizan

Prvi meč – 0:4

STADION: Arena Filip II Makedonski. KAPACITET: 35.000. SUDIJA: Ovidiju Alin Hategan (Rumunija).

ŠKENDIJA: Zendeli, Elmazovski, Ćućuli, Beriša, Nikitović, Mustafi, Huseini, Emini, Redžepi, Hasani, Esren.

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Ranković, Ivanov, Volkov, Kamara, Tomić, Vukić, S. Ilić, Eduardo, Šćepović.

 

Posle beogradskih 4:0 i velike razlike u kvalitetu viđene prošle srede u Humskoj, crno-beli su počeli pripreme za dvomeč s Belgijancima, ali ne pada im na pamet da se igraju vatrom u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Četiri gola su zaista ogromna i, ruku na srce, teško dostižna prednost. Nismo bez razloga počeli s opserviranjem narednog protivnika, a ja uživo posmatrao prijateljski susret Genka i Liona, ali iz iskustva znam da je u fudbalu sve moguće, pa zato ništa nećemo prepustiti slučaju. Nikad se ne zna. Ukoliko primimo jedan, ili ne daj bože, dva rana gola, utakmica može da krene u pogrešnom smeru. Zbog toga ću od igrača zahtevati punu koncentraciju i maksimalno angažovanje, kao da nemamo toliku zalihu. Još kada bismo poveli u početnoj fazi meča – ozbiljan je trener srpskog prvaka Aleksandar Stanojević.

U prilog serioznom pristupu novom duelu s agresivnim i motivisanim, ali taktički i tehnički skromnim timom iz Tetova, ide i minimalna korekcija startne postave „parnog valjka“ iz prvih 90 minuta. Strateg Partizana izvešće na teren samo jednog, uslovno rečeno, novog igrača.

– Ne želim ništa da rizikujem, pa neću odmarati pojedince i to u situaciji kada nam je svaka utakmica dragocena za uigravanje. Samo će Stefana Babovića zameniti Nemanja Tomić. Moramo da razigravamo i ostale momke, a Neca se nametnuo dobrim radom na treninzima – objašnjava Stanojević, koji osim nove pobede traži i hladnu glavu u, kažu, vreloj atmosferi u Areni Filip II Makedonski.

– Mi smo sportisti, ne zanima me politički kontekst utakmice, niti sam time opterećivao ekipu. Od igrača jedino očekujem da ne nasedaju na moguće provokacije na terenu. Ne trebaju nam kartoni pred još važnije i teže duele – mora da misli o svemu šef stručnog štaba Beograđana.

Ako se ne desi čudo, pa Škendija izbriše minus i uzme „skalp“ favoritu, crno-beli će već sledeće nedelje, u Genku, početi borbu za predvorje LŠ i(li) sigurno mesto u Ligi Evrope.

Krstajić: Markeš je pravi

Posle duge potrage i nekoliko nerealizovanih ideja, naš šampion je konačno rešio pitanje desnog štopera. Anderson de Oliveira Markeš danas dolazi u Beograd, a posle lekarskih pregleda i parafiranja trogodišnjeg ugovora Brazilac će biti prijavljen UEFA za sledeće kolo kvalifikacija za LŠ.

– Kapiten Sao Kaetana je agresivan odbrambeni fudbaler, pomaže bekovima u „zatvaranju“, ne komplikuje igru, ide u napad kod prekida, dobar je u skok šutu – hvali sportski direktor crno-belih Mladen Krstajić petog stranca u ekipi i zemljaka napadača Eduarda Pašeka, koji je ovog leta došao iz istog brazilskog drugoligaša.

Stop „grobarima“

Mada je bilo drugačije dogovoreno, Škendija je karte za skopski meč s Partizanom pustila u slobodnu prodaju, čime je povećan rizik od dolaska navijača crno-belih. Partizan se pred UEFA obavezao da neće organizovano voditi svoje pristalice u Skoplje, ali to ne znači da neki od njih neće proći pojačanu graničnu kontrolu, odnosno da se na tribinama neće naći fanovi našeg tima iz eks jugoslovenske republike, za šta postoje određene indicije. Uprava Tetovčana upozorila je da će svaki gledalac za kojeg se utvrdi da je Partizanovac biti izbačen sa stadiona, a svoje fanove je pozvala na korektan odnos prema gostujućoj ekipi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari