Miroslav Ivanović pred sudom: Primetili smo kod Olivera da nešto nije u redu 1Foto: N1

U nastavku suđenja optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, svedočio je njegov brat Miroslav, koji je pred sudom ispričao svoja saznanja o okolnostima koje su prethodile ubistvu, ali i druge detalje nakon zločina.

Miroslav Ivanović, brat Olivera Ivanovića, danas je svedočio pred Osnovnim sudom u Prištini, rekavši da njegov brat nije govorio o pretanjama, iako je porodica primetila da se nešto događa, prenosi N1.

On je izjavio da je sasvim siguran da nije bilo drugih razloga za njegovo ubistvo, osim onih političke prirode.

Oliver Ivanović je, prema njegovim rečima, bio politički oponent svim stranama: Beogradu, Prištini, ali i predstavnicima međunarodne zajednice. Međutim, najveci sukob imao je sa Srpskom listom, u vezi sa izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice, ukazao je Ivanović.

„Nikada nije rekao da je imao pretnje, ali iz tih razgovora i prepričavanja sa ljudima saznavale su se informacije da nešto postoji, neki pritisak. Tu je uvek bilo pominjanja pripadnika Srpske liste, političke orijentacije za koju se vezivala grupa Milana Radoičića, koja je njima pomagala u tim danima. Radi se o grupi sa kriminalnim karakteristikama, grupa ljudi koji nisu Mitrovčani, koji su po tome i fizičkom izgledu markantni, i od kojih se stanovništvo grada plašilo“, istakao je Miroslav Ivanović.

Na pitanje šta je pronađeno u novčaniku ubijenog Olivera, Miroslav je odgovorio da je nakon ubistva, sedam do deset dana kasnije, nakon povratka iz Beograda, dobio ceduljicu od Milene Popović, na kojoj je pisao broj registracije automobila.

On je rekao da se odmah nakon toga zainteresovao za vozilo, i da je isto vrlo brzo video u gradu, džip nepropisno zatamljenih stakala, koji je više puta bio parkiran ispred restorana „Grej“ u Severnoj Mitrovici, čiji je vlasnik Milan Radoičić, ali nije znao ko je vozač tog vozila.

„Na cedulji je pisao broj registracije automobila. Ta ceduljica mi je data sa obrazloženjem da je pronađena u Oliverovom novčaniku. Ja sam tu ceduljicu predao grupi istražitelja koji su povodom ubistva radili u Mitrovici. Ceduljica je ispisana rukopisom koji nije Oliverov. Očigledno da mu je tu ceduljicu neko dao, pod pretpostavkom da je neko želeo da ga upozori na to vozilo. Registarski broj koji je pisao je KM 014 FZ. Mislim da je na ceduljici pisalo i ’Santa Fe’, marka vozila“, isprićao je brat Olivera Ivanovića.

Ivanović je, nakon završetka prvog dela svedočenja, upitan o svedočenju Bobana Bogdanovića u Beogradu, rekao da bi njegovo svedočenje bilo poželjno i u Prištini.

„Svakako bi bilo poželjno. Za mene izjava obiluje činjenicama, nekim logičkim sledom stvari i nekim novitetima. Uostalom, ako ste i vi pratili, kako je to policijski odovor na njegovo saslušanje bilo, da nije rekao ništa što već znamo. Lično mislim, analizirajući ceo slučaj, i sve te činjenice sa kojima se trenutno raspolaže, a koja su dostupna javnosti da tu ima stvari koje treba ozbiljno preispitivati“, poručio je Ivanović.

Svedočenje brata Olivera Ivanovića pred sudom u Prištini, biće nastavljeno sutra, dok su ročišta zakazana i za dva naredna dana, za kada se očekuje i svedočenje Ivanovićeve nevenčane žene Milene Popović.

U Prištini se vodi sudski postupak protiv šestoro osumnjičenih da su direktno ili indirektno povezani sa ovim zločinom.

Tužilaštvo navodi da su oni bili deo organizovane kriminalne grupe, za čije su vođe proglašeni Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, za kojim je podignuta i poternica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari