Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković žaliće se Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu „zbog prekomernog opterećenja“ u procesu pred Specijalnim sudom u Beogradu, najavio je njegov advokat Zdenko Tomanović.

U pauzi jučerašnjeg suđenja za zloupotrebe u preprodaji putarskih preduzeća Tomanović je rekao da priprema žalbu i da će je podneti sledeće nedelje.

Prema njegovim rečima, „prekomerno opterećenje“ ogleda se u tome da je Mišković bio u pritvoru sedam meseci, da je za odbranu sa slobode položio 12 miliona evra, da mu je blokirano ukupno 40 miliona evra imovine, ali da mu se ne dozvoljava da putuje u inostranstvo. Dodao je da se tako ne postupa ni prema okrivljenima za mnogo teža dela.

Mišković je kazao da vodi jednu od najboljih firmi u Srbiji i da ne vidi razlog zašto bi cele nedelje sedeo u sudnici Specijalnog suda kada ima mnogo važnije obaveze.

Miroslav Mišković ponovo je juče zamolio Tužilaštvo da preispita optužnicu. „Neka se preispita slučaj, jer ja imam puno obaveza, a moram da sedim ovde“, naveo je vlasnik Delte i dodao da je nemoguće da su putarska preduzeća propala zbog pozajmice od 3,3 miliona evra. Dodao je i da je u poslu sa Geneksom on izgubio 133 miliona evra, a da se „ovde raspravlja o 3,3 miliona“.

Od kada se brani sa slobode, vlasnik „Delta holdinga“ se tri puta obraćao sudu da mu vrati putnu ispravu i omogući put u inostranstvo na sastanke s poslovnim partnerima. Sud je samo u decembru prošle godine Miškoviću odobrio put u London i privremeno mu vratio pasoš, dok je u januaru i aprilu odbio njegove zahteve za putovanja u Holandiju i Italiju.

Mihailović: Samo jedan susret

Sud u Nišu odbio je da vrati pasoš i optuženom bivšem direktoru PZP Niš Zoranu Mihailoviću koji je juče izneo odbranu u slobodnom izlaganju. Mihailović tvrdi da je Miškoviće „susreo samo jednom na ručku“, ali da ih nije poznavao, niti bio u poslovnom kontaktu sa njima.

Kada ga je Miroslav Mišković pitao da li je ikada čuo da je on urgirao da se neko zaposli u tom preduzeću ili da dobije kredit, Mihailović je negativno odgovorio.

„Nikada nisam video ni Miroslava ni Marka Miškovića u Preduzeću za puteve Niš niti su oni ikada obišli radove“, rekao je Mihailović.

Na pitanje sudije Vladimira Vučinića da li zna ko je vlasnik Hemslejd grupe (sa Kipra) koja je dala kredit od 23 miliona evra Nibens grupi, Mihailović je odgovorio da je kasnije od Đuraškovića saznao da je vlasnik Miroslav Mišković i dodao da ga to uopšte nije interesovalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari