Miroslav Savić: Primite onu vakcinu koja je dostupna

Profesor Farmaceutskog fakulteta o bezbednosti cepiva protiv korone

Ostavite komentar


  1. Malo malo pa neko u medijima šalje poruku kako građani ne bi trebali da imaju nikakav izbor. Trebaju da nemaju mišljenje, ćute i slušaju kako im se kaže. Drugim rečima, zasupa jednoumlje. Baš me zanima koji je njegov interes da građani nemaju izbor?

    1. Kada se nešto testira na ljudima onda su ti lekovi, preparati, vakcine……besplatni i još testirane osobe dobijaju honorar. Baš me zanima koliki je honorar za milion vakcina?

    2. Једноумље је једнако малоумљу! Процес је при крају!!!

    3. Pravo pitanje je postavljeno u Vašoj zadnjoj rečenici. A evo i zašto, pošto malo čitam mnogobrojne vesti koje se ojavljuju a i sam Danas ih objavljuje. Uvaženi profesor izrecitova kako je Fajzer u sveu OK ali u članku koji je Danas objavio pre neki dan pod naslovom „Sve o Fajzer vakcini“ doslovce piše:
      „Fajzer Biontek vakcina je neregistrovana vakcina koja može sprečiti da se kod vas razvije bolest Kovid-19, navodi se u Informatoru koji je dostupan na srpskom jeziku.
      Američka uprava za hranu i lekove (FDA) nije izdala dozvolu za stavljanje u promet ni jedne vakcine za sprečavanje bolesti Kovid-19“
      Prema tome opet se vraćamna vaše pitanje
      S druge strane anatemisani Dr. Nestorović je posebno naglasio da on Fajzer nikada ne bi primio jer je „zbrzano“ došla na“tržište“
      I na kraju moram podsetiti da je kod nas Torlak odobrio Fajzer po skraćenom postupku na osnovu nekakve dokumentacije, dok je za Sputnjik V trebalo skoro mesec dana iako je pored dokumentacije i fizički bio dostavljen.
      A imam i ja posebno pitanje za Prof Miroslava Savića i molim ga za komentar jučerašnje vesti koja dolazi iz Norveške gde se navodi da su 13 ljudi, a u nekim vestima i 23, umrlo od komplikacija koje su nastale posle pelcovanja Fajzer vakcinom!

    4. Novac i efikasnost je u pitanju.Naj jeftinija je Astro zeneka negde 2 dolara,efikasnost oko 60%,Pfizer 18 dolara efikasnost 90%,Moderna 25 dolara efikasnost 94%.

  2. Kaže, ove tri vakcine čekaju DOZVOLU! Niko ne kaže, neefikasne vakcine će biti odbačene, a efikasne prihvaćene. Kakva dozvola? Očigledno politička. Tako su ruski sportisti bili politički eliminisani zbog navodnog dopinga, a istovremeno je mnogo zapadnih sportista uzimalo doping! Ovo je primer mešanja politike u sport i urušavanja sporta. E sada je došlo do brutalnog mešanja politike u medicinu i to više nije medicina. A mi treba nekog da poslušamo! Profesor Savić da vrati diplomu, jer se ogrešio o postulate medicine i dobre medicinske prakse. Nemojte da brišete komentar jer je u potpunosti sa pravilima komentarisanja. Ovo narod treba da pročita.

  3. G-din „mali“ Mali izabrao rusku vakcinu. Baš mu „verujem“ da će nju da primi.

  4. Da nebi slušali srpske „specijalisti“ za sve i svašta.Eto ja pratim strane sajtive pa recimo ugledni lekari kažu da ne znaju fali vakcina sprečava zarazu.Podaci za Modernu je 30.000 ljufi bilo,+65 bilo oko 7000,sa propratnim bolestima oko 5000.Bilo je nekoliko težih slučajeva ali te osobe su primile placebo a ne vakcinu.Za razliku od pfizera čuva se na 25°F do 30dana.Razmak primanja je kod pfizera 21+1 dan,Moderna 29+1 dan.Moderna je skuplja od Pfizera i košta oko 20 dolara.Miderna bi mogla do kraja gidine da proizvede preko 1,3 milijarde doza.Očekuje se bezbedonosni izveštaj ne zavisne institucije u SAD.Alinnapomena za sve vakcine jer se ne zna dali vakcina sprečava zarazu.Za to bi trebalo nekog ko je vakcinisan posle 5 nedelja da se susretne sa zaraženim.

    1. Uocavajte!!
      Čitajte pažljivo!
      Fajzesr vakcina je neregistrovana vakcina koja MOŽE ( dakle ne mora) ….da leči…..

  5. Danas sam pisala ko uopste sedi u Agenciji za lekove? Profesore, izjaviste da je hipoteticki sta vakcina moze da izazove, znaci ne zna se!I nece se znati jos godinama, jer tolko treba svakom novom leku za posmatranje i utvrdjivanje bezbednosti. Isto tako, sami izjaviste da je smrtnost od Kovida 0,25% OBOLELIH. A u svestu do sada je obolelo 2%. Naravno od toga 2/3 vec ozdravilo.Ako imate osnovnu skolu, mozete izracunati koja je sansa da umrete, ako se zarazite? Sami sebi uskacete u rec! Strasno sta i koga mi sve trpimo, kao i citav svet!
    Molim da se objavi komentar!

    1. @Strasno, znaci vama je bitno samo koliko ima mrtvih? A ovi sto su sedeli na aparatima po bolnicama po mesec dana i preziveli sa velikim ostecenjima pluca, to nista? I sto je smrtnost tolika uz sve rigorozne mere zastite? Pa sta bi bilo da nije bilo karantina?

  6. Moja cerka je lekar u Londonu, primila prvu dozu Pfizer vakcine, kada je došlo vreme za drugu dozu…NEMA!
    Sve skupa, meni zezanje da izvinete, sa celim svetom.

    1. Izuzetno me interesuju ovakvi komentari. Molim Vas za nastavak jer je svako iskustvo dragoceno.

  7. Kao sto verujem Vucicu da ce da primi kinesku.
    Svi su oni prvi i odmah, kao i njihovi clanovi porodica, primili Fajzerovu vakcinu.

  8. Ne ulazeći u politčko-trgovačke priče, fakat je da su Fajzer, Moderna, i Astra-Zeneca javno objavile svoje studije o vakcinama. Rusi i Kinezi nisu, tako da ostaje da im se veruje na „majkemi“, dok ne objave.

  9. izrazili smo interesovanje, i kako ovde stvari stoje otprilike za 6-8 meseci minimum cemo doci na red. Za koliko je bese Tito vakcinisao celu Jugoslaviju onomad? pitam za komsiju.

  10. Citiram:“…na kraju će se verovatno pokazati da su u pitanju samo nijanse…“, dalje nisam ni citao, gospodin je ocigledno Nostradamus. Upravo zbog ovakvih likova gradjani nemaju poverenja u institucije kao sto je Agencija za lekove. Inace, Brazil je saopstio da je efikasnost kineske vakcine jedva preko 50% dok doticni tvrdi da je skoro 80% – i sad, ko je u pravu?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.